Par Biedriņu interesējas Ņujorkas „Knicks”
Basketbols

Par Biedriņu interesējas Ņujorkas „Knicks”

Jauns.lv

Ja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Goldensteitas "Warriors" tomēr izlems nesaglabāt līgumu ar latvieti Andri Biedriņu, viņu savās rindās ļoti vēlētos redzēt Ņujorkas "Knicks", vēsta "New York Post".

Par Biedriņu interesējas Ņujorkas „Knicks”...
Ņujorkas „Knicks” Andrī Biedriņā saskata ievērojamu pastiprinājumu aizsardzībā.
Ņujorkas „Knicks” Andrī Biedriņā saskata ievērojamu pastiprinājumu aizsardzībā.

Kamēr vieni mediji ziņo, ka Biedriņa iespaidīgais līgums un nepārliecinošais sniegums laukumā liks "Warriors" no viņa atbrīvoties, citiem medijiem avoti klubā apstiprinājuši, ka "Warriors" komanda neplāno atbrīvoties no Biedriņa, izmantojot amnestijas iespēju.

Jaunajā NBA kolektīvajā līgumā, kura parakstīšana pārtraukts ieilgušo lokautu, tiks iestrādāta iespēja, ka komandām būs iespējams atbrīvoties no spēlētājiem ar lieliem līgumiem, kuri neattaisno uz sevi liktās cerības.

"Knicks" iespējas algu griestu dēļ brīvo aģentu tirgū ir ļoti ierobežotas, tāpēc tie spēlētāji, kas izpelnīsies savu klubu amnestiju, ir potenciāli "Knicks" sastāva papildinājumi.

Bez Biedriņa "Knicks" vēlamāko spēlētāju sakarā tiek minēts vēl tikai Maiami "Heat" uzbrucējs Maiks Millers, pēc kura Ņujorkas klubs tīkoja jau pagājušajā gadā.

"Knicks" komandai izmisīgi nepieciešams pastiprinājums aizsardzībā, bet Biedriņš un Millers amnestijas gadījumā, visticamāk, tik ātri jaunu darba vietu neatradīs, tāpēc viņi varētu būt ieinteresēti kluba piedāvājumā.

Tiesa, "Knicks" kādam no viņiem, ja situācija attīstīsies par labu klubam, varēs piedāvāt tikai viena gada līgumu par 1,4 miljoniem dolāru (730 000 latu).

Kā ziņots, 2008.gada jūlija beigās Biedriņš ar Goldensteitas klubu panāca jaunu vienošanos uz sešiem gadiem par 63 miljoniem dolāru (33,3 miljoniem latu). Līdz ar to Biedriņam ir apjomīgākais līgums Latvijas sporta vēsturē.

Tomēr pēdējās sezonās latvietis uz sevi liktās cerības nav attaisnojis - pēdējās divās sezonās viņš vidēji mačā spējis gūt tikai 5,0 punktus un izcīnīt nedaudz virs septiņām atlēkušajām bumbām. Salīdzinājumam - 2008./2009.gada sezonā Biedriņa kontā vidēji mačā bija 11,9 punkti un 11,2 atlēkušās bumbas.

Kā vēsta sporta žurnāls "Sports Illustrated", jaunajā kolektīvajā līgumā tiks iekļauts punkts, ka katrai komandai pirms katras sezonas būs iespējams ievietot neaizsargāto spēlētāju sarakstā vienu basketbolistu. Tāpat klubiem būs iespējams vismaz daļēji atbrīvoties no spēlētāja līguma apmaksas - basketbolistu būs iespējams ievietot neaizsargāto spēlētāju sarakstā un, ja to kāds klubs izvēlēsies, viņš apmaksās tikai daļu līguma, bet atlikušo summu turpinās maksāt bijusī komanda.

Jaunais NBA kolektīvais līgums tiks noslēgts uz desmit gadiem.

Zīmīgi, ka pēc jaunajiem noteikumiem vairs nebūs iespējams noslēgt līgumus uz tik ilgiem termiņiem, kāds pašlaik ir Biedriņam, - maksimālā līguma summa būs četri gadi, bet katrai komandai būs iespējams pagarināt ar vienu spēlētāju līgumu uz pieciem gadiem.

Kā ziņots, pagaidām ir panākta pagaidu vienošanās jaunas kolektīvās vienošanās parakstīšanai. Tomēr tagad šī vienošanās iekšējos balsojumos jāapstiprina gan klubiem, gan īpašniekiem.

LETA/Foto: EPA/LETA