Lamārs Odoms karjeru turpinās NBA čempionvienībā „Mavericks”
Basketbols

Lamārs Odoms karjeru turpinās NBA čempionvienībā „Mavericks”

Jauns.lv

Lamārs Odoms no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Lakers" ticis aizmainīts uz pagājušās sezonas līgas čempionvienību Dalasas "Mavericks", vēsta portāls "latimes.com".

Lamārs Odoms karjeru turpinās NBA čempionvienībā „...
Dalasas „Mevericks” ir pievienojies viens no daudzpusīgākajiem pasaules basketbolistiem Lamārs Odoms.
Dalasas „Mevericks” ir pievienojies viens no daudzpusīgākajiem pasaules basketbolistiem Lamārs Odoms.

Apmaiņā pret daudzpusējo uzbrucēju "Lakers" komanda saņēma vien nākamā gada drafta pirmās kārtas izvēles tiesības.

Pagaidām nav zināms, vai šis darījums īstenots ar mērķi izbrīvēt vietu komandas algu sarakstā vai arī tas ir kā sastāvdaļa mēģinājumam nodrošināt Dvaita Hovarda pakalpojumus, kurš oficiāli pieprasījis aizmainīšanu no Orlando "Magic" komandas.

Pagājušās sezonas regulārajā čempionātā Odoms vidēji guva 14,4 punktus un izcīnīja 8,7 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas cīņās viņa kontā vidēji 12,1 punkts ik mačā un 6,5 bumbas zem groziem.

Jau vēstīts, ka NBA vadība ceturtdien aizliedza īstenot ievērojamu pāreju, kurā Kriss Pols pārietu no Ņūorleānas "Hornets" uz "Lakers" komandu. Tajā Pola vietā uz "Hornets" būtu devies tieši Odoms, bet vēl viens "Lakers" basketbolists Po Gasols pārietu uz Hjūstonas "Rockets".

"Lakers" komanda paziņojusi, ka vairs necentīsies panākt vienošanos ar Polu.

Ceturtdien oficiāli noslēdzās NBA lokauts, jo spēlētāji un klubu īpašnieki noslēdza jauno kolektīvo līgumu.

Piektdien sākušās komandu pirmssezonas treniņnometnes, kā arī ir atļaut noslēgt līgumus ar brīvajiem aģentiem.

Citu notikušo darījumu vidū jāizceļ Treisija Makgreidija pārcelšanās no Detroitas "Pistons" un Atlantas "Hawks" komandu, ar saviem jaunajiem saimniekiem noslēdzot līgumu uz vienu sezonu.

Uz "Hawks" komandu no Maiami "Heat" pārcēlies arī 37 gadus vecais Džerijs Stekhauss.

Savukārt jaunajā kolektīvajā līgumā iekļautā amnestijas iespēja, kas katram klubam pirms sezonas ļauj atbrīvoties no viena spēlētāj, kas neattaisno uz sevi liktās cerības, piemērota pret Gilbertu Arenasu ("Magic") un Čonsiju Bilapsu (Ņujorkas "Knicks").

Kā ziņots, jaunajai NBA sezonai bija plānots sākties 1.novembrī, tomēr tagad pirmie mači tiks aizvadīti 25.decembrī. Saspiestā kalendārā katra no komandām aizvadīs pa 66 mačiem.

Regulārā sezona noslēgsies 26.aprīlī, bet divas dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles.

Iepriekšējais NBA lokauts notika 1998./1999.gada sezonā, kad regulārais čempionāts tika saīsināts no 82 līdz 50 spēlēm. Sezonā arī nenotika NBA Visu zvaigžņu spēle, un amerikāņi nevarēja pārstāvēt savu valstsvienību 1998.gada pasaules čempionātā.

LETA/Foto: EPA/LETA