Basketbols
2011. gada 21. decembris, 15:57

NBA sezonas vērtīgākais spēlētājs Rouzs uz pagarina līgumu ar Čikāgas "Bulls"

Jauns.lv

Pagājušās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas vērtīgākais spēlētājs Deriks Rouzs uz pieciem gadiem pagarinājis līgumu ar Čikāgas "Bulls" komandu, vēsta laikraksts "Chicago Tribune".

Darījums oficiāli tiks izziņots preses konferencē trešdien. Līguma piecu gadu laikā Rouzs saņems 94,8 miljonus dolāru (50,5 miljonus latu).

Jaunajā līgumā paredzētā alga Rouzam būs par aptuveni 11 miljoniem dolāru (5,94 miljoniem latu) lielāka, nekā tas bija iespējams iepriekšējā līgas kolektīvā līguma ietvaros. Pašreizējā kolektīvajā līgumā iestrādāts punkts par spēlētāju prēmēšanu, kuri nodemonstrējuši ievērojami labāku sniegumu, nekā iepriekš cerēts.

23 gadus vecais Rouzs gatavojas savai ceturtajai sezonai NBA, bet pagājušajā gadā, iegūstot sezonas vērtīgākā basketbolista titulu, viņš kļuva par visu laiku jaunāko šīs balvas ieguvēju.

Jaunais spēlētāja līgums stāsies spēkā 2012./2013. gada sezonā.

"Liels nopelns manos sasniegumos ir manai mātei, kura lika man saprast, ka šis ir tikai sports. Ja es turpināšu smagi strādāt un labi attiekties pret cilvēkiem, ar mani notiks labas lietas. Es dzīvoju pieticīgu dzīvi, lai arī zinu, ka varu atļauties visu, ko vēlos. Taču pa īstam mani spēj iepriecināt tikai uzvaras un būšana kopā ar ģimeni," citēts Rouzs.

Aizvadītajā regulārajā sezonā Rouzs vidēji mačā guva 25,0 punktus, izpildīja 7,7 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 4,1 atlēkušo bumbu. Savukārt "Bulls" komanda uzvarēja 62 no 82 spēlēm, kļūstot par regulārā čempionāta spēcīgāko vienību. Savukārt izslēgšanas turnīrā, kurā "Bulls" tika līdz Austrumu konferences finālam, Rouzs vidēji guva 27,1 punktu, veica 7,7 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas.

Rouzs ar pirmo numuru tika izvēlēts 2008. gada NBA draftā, pirmajā sezonā kļūstot par līgas labāko debitantu. Šī bija pirmā reize kopš 1973. gada, kad par līgas vērtīgāko spēlētāju kļuva basketbolists, kurš iepriekšējā sezonā žurnālistu aptaujā nebija saņēmis nevienu balsi.

LETA