Citi sporta veidi
2012. gada 14. janvāris, 20:55

Latvijas handbola izlase zaudē Melnkalnei un nekvalificējas pasaules čempionātam

Jauns.lv

Latvijas vīriešu handbola izlase 2013. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas sacensību mačā sestdien izbraukumā ar rezultātu 28:32 (13:15) zaudēja Melnkalnes valstsvienībai.

Līdz ar šo zaudējumu Latvijas handbolisti izstājās no cīņas par ceļazīmi uz pasaules čempionāta finālturnīru.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē trešdien Dobelē Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 30:31 (14:17).

Kā ziņots, pagājušā gada novembra sākumā Latvijas izlase aizvadīja pirmās divas pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles, divreiz pārspējot Beļģijas izlasi - 36:29 viesos un 32:28 savā laukumā.

Savukārt Melnkalne divreiz uzvarēja Beļģiju pagājušajā nedēļā - ar 35:27 savā laukumā un 37:33 viesos.

Līdz ar to grupas noslēguma kopvērtējumā Melnkalne izcīnīja pirmo vietu ar astoņiem punktiem četrās spēlēs, Latvijas izlases kontā četri punkti, bet Beļģija četrās cīņās pie punktiem tā arī netika.

Melnkalnes valstsvienībai tagad nākamajā kārtā atliks tikai viens solis līdz finālturnīram - otrajā posmā 18 komandas nākamā gada jūnijā deviņos "play-off" pāros sadalīs deviņas ceļazīmes uz pasaules čempionātu.

Kā ziņots, pirms spēlēm pret Melnkalnes izlasi Latvijas komandu papildināja vairāki vienības potenciālie līderi.

Izlases sastāvu papildināja tādi handbolisti kā Aivis Jurdžs, Margots Valkovskis, Ģirts Lilienfelds un Ingars Dude, kas visi ikdienā spēlē Vācijā.

Pārējie vienības spēlētāji bija no to handbolistu vidus, kas decembra beigās izcīnīja otro vietu tradicionālajā Rīgas domes kausa izcīņā.

Šajā turnīrā Latvijas izlase ar 28:31 zaudēja Igaunijas valstsvienībai, ar 30:27 uzvarēja Lietuvu un ar 25:23 pieveica Lielbritānijas handbolistus, kas gatavojas startam 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Pēc turnīra no izlases tika atskaitīti Mārtiņš Lībergs un Roberts Freibergs.

Kā ziņots, sekmīgi Latvijas izlase startēja 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kad pārvarēja pirmo posmu un otrajā ieguva iespēju cīnīties ar trijām handbola lielvalstīm Vāciju, Islandi un Austriju, likumsakarīgi piedzīvojot sešus zaudējumus.

Latvijas handbola izlases spēlētāju saraksts mačiem ar Melnkalni:

Raimonds Šteins, Helmuts Tihanovs, Edgars Kukša, Jānis Šteinbergs, Oskars Arājs, Vitālijs Borisenko, Aivis Jurdžs, Jānis Grišanovs, Austris Tuminskis, Ģirts Lilienfelds, Dainis Krištopāns, Elvijs Borodovskis, Jānis Pavlovičs, Artis Laganovskis, Egils Politers, Margots Valkovskis, Ingars Dude.

LETA