Samoilovs/Sorokins otro Pasaules kausa posmu pēc kārtas noslēdz devītajā vietā
Citi sporta veidi

Samoilovs/Sorokins otro Pasaules kausa posmu pēc kārtas noslēdz devītajā vietā

Jauns.lv

Latvijas sportisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins arī otro jaunās sezonas Pasaules kausa izcīņas posmu pludmales volejbolā, kas notiek Polijā, piektdien noslēdza devītajā vietā.

Samoilovs/Sorokins otro Pasaules kausa posmu pēc k...
Latvijas sportisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins veiksmīgi iesākuši jauno pludmales volejbola sezonu.
Latvijas sportisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins veiksmīgi iesākuši jauno pludmales volejbola sezonu.

Ar 18.numuru izliktie Samoilovs/Sorokins savā piektajā cīņā turnīrā ar 0-2 (16:21, 19:21) piekāpās spēcīgajiem spāņiem Pavlo Erreru un Adrianu Gaviru, kuri izlikti ar trešo numuru.

Ar šiem Spānijas sportistiem Samoilovs un Sorokins spēkojās arī pirms nedēļas Brazīlijā notikušajā pirmajā Pasaules kausa posmā, kad zaudēja ar rezultātu 0-2 (14:21, 12:21).

Pirms tam vēl viens Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš piektdien turnīru noslēdza dalītā 13.vietā.

Turnīrs norisinās pēc "divmīnus" sistēmas. Samoilovs/Sorokins "zaudētāju zarā" nokļuva pēc zaudējuma jau pirmajā mačā, bet Pļaviņš un Šmēdiņš - pēc otrās cīņas.

Samoilovs/Sorokins pamatturnīra pirmajā cīņā ar 1-2 (17:21, 21:19, 9:15) piekāpās ķīniešiem Sjujam Liņdzjinam un Vu Peņgeņam, kuriem turnīrā ticis 15.numurs, bet turpinājumā ar 2-0 (26:24, 22:20) pieveica Nīderlandes sportistus Jonu Stjekemu/Kristiānu Varenhorstu, kuri izlikti ar 31.numuru, ar 2-0 (21:17, 21:17) pārspēja savus sīvākos konkurentus FIVB olimpiskajā rangā Sašu Heijeru un Sebastjanu Ševaljē no Šveices, kuriem turnīrā bija ticis 17.numurs, un ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:19) pārspēja Kazahstānas sportistus kazahus Alekseju Sidorenko un Aleksandru Djačenko, kuriem pamatturnīrā piešķirts 25.numurs.

Savukārt Pļaviņš/Šmēdiņš, kuri bija izlikti ar 21.numuru, pirmās kārtas cīņā ar 2-1 (24:22, 9:21, 15:9) uzvarēja itāļus Paolo Nikolai un Daniēlu Lupo, kuri izlikti ar 12.numuru, otrajā kārtā ar 0-2 (18:21, 16:21) piekāpās austriešiem Klemensam Dopleram un Aleksandram Horstam, kuriem turnīrā ticis 28.numurs. Turpinājumā pirmajā spēlē "zaudētāju zarā" ar 2-0 (21:18, 21:15) apspēlēja norvēģus Īveru Andrēasu Hūremu un Geiru Eitūnu, kas izlikti ar 27.numuru, bet sacensības noslēdza pēc tam, kad ar 1-2 (20:22, 21:15, 12:15) piekāpās kanādiešiem Džošam Binstokam un Martinam Rīderam, kuri izlikti ar 30.numuru.

Sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā, kas pagājušajā nedēļā notika Brazīlijā, Pļaviņš/Šmēdiņš nestartēja, bet Samoilovs/Sorokins ieņēma devīto vietu.

Polijas turnīra kvalifikācijā debitēja talantīgie Latvijas pārstāvji Haralds Regža un Armands Āboliņš, kuri bija izlikti ar 52.numuru. Kvalifikācijas pirmajā kārtā viņi ar rezultātu 0-2 (16:21, 16:21) piekāpās austrāliešiem Viljamam Merceram un Džošua Šlekam, kuriem kvalifikācijā tika 13.numurs.

Pagājušajā gadā Regža/Āboliņš izcīnīja otro vietu Eiropas U-20 čempionātā un finišēja piektie pasaules junioru čempionātā.

Latvijas vadošās pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone trešdien nespēja pārvarēt Ķīnā notiekošā Pasaules kausa posma kvalifikāciju.

Kā jau daudzos sporta veidos, arī pludmales volejbolā šogad galvenās sacensības būs Londonas olimpiskās spēles. Pēc pasaules čempionāta, kas noslēgsies 17.jūnijā, Londonas Olimpiādei būs kvalificējušies pa 16 FIVB ranga labākajiem duetiem vīriešu un sieviešu konkurencē, tomēr vienu valsti varēs pārstāvēt tikai divi dueti. Šobrīd FIVB olimpiskajā rangā Pļaviņš/Šmēdiņš, kā arī Samoilovs/Sorokins atrodas labāko 16 vidū, kamēr Minusa/Jursone ieņem vietu tālu aiz vēlamās.

Ja sportistiem neizdosies kvalificēties pēc ranga, pēc tam tos sagaidīs smagas cīņas Kontinentālajā kausā.

LETA/Foto: FIVB.org