Hokejs
2012. gada 30. aprīlis, 12:49

Čehijas hokeja izlase triumfē šī gada Eirotūres kopvērtējumā

Jauns.lv

Par šī gada Eirotūres hokejā kopvērtējuma uzvarētāju svētdien kļuva Čehijas valstsvienība, kas būs Latvijas izlases pretiniece gaidāmajā pasaules čempionātā.

Šī gada turnīra pēdējā, ceturtā, posma - "Čehu spēļu" - pēdējās kārtas mačā Čehija ar rezultātu 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) pieveica Krieviju, kas arī būs Latvijas pretiniece pasaules čempionāta apakšgrupā.

Šajā spēlē uzvarētāju labā vārtus guva Jakubs Petružaleks un Petrs Nedveds, kurš ripu raidīja tukšos vārtos. Savukārt Krievijas izlases rindās vienīgo reizi precīzi meta Jevgēņijs Ketovs.

Vēl vienā pēdējās kārtas spēlē svētdien pašreizējā pasaules spēcīgākā izlase Somija ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) uzvarēja Zviedriju, tādējādi nodrošinot sev uzvaru posma kopvērtējumā.

Jau vēstīts, ka pirmās kārtas spēlēs Somijas izlase ar rezultātu 2:0 pieveica Krievijas valstsvienību, bet Čehija 5:3 pārspēja Zviedrijas izlasi, kamēr otrajās spēlēs Somija ar 3:2 pagarinājumā uzvarēja Čehijas vienību, bet Krievijas izlase 4:2 pārspēja Zviedriju.

Posma kopvērtējumā pirmo vietu ar astoņiem punktiem trīs mačos izcīnīja Somija, otrajā vietā ar septiņiem punktiem ierindojās Čehija, Krievija tika pie trim punktiem, bet zviedri trīs spēlēs punktus tā arī neizcīnīja.

Šī gada Eirotūres kopvērtējumā pēc visiem posmiem pirmo vietu ar 20 punktiem izcīnīja Čehija, bet pa 18 punktiem iekrāja Somija un Krievija. Savukārt Zviedrijas izlase ar 16 punktiem ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Kā ziņots, šī gada Eirotūres pirmajā posmā - "Karjala" kausa izcīņā - triumfēja Krievija, bet nākamajos divos posmos - Pirmā kanāla kausā un "Zviedru spēlēs" - uzvarēja Zviedrijas izlase.

Hokeja Eirotūrē ir četri posmi, kuros ik sezonu piedalās Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas izlases, kas pārsvarā veidotas no labākajiem Eiropā spēlējošajiem hokejistiem.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas Eirotūres kopvērtējumā uzvaru ar 27 punktiem izcīnīja Krievija, Zviedrija ar 20 punktiem palika otrajā vietā, somi tika pie 13 punktiem, bet čehi ar 12 punktiem ieņēma ceturto vietu.

Pērn visos četros posmos triumfēja sacensību saimnieces.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Savukārt otrajā pasaules čempionāta apakšgrupā cīnīsies Somija, Kanāda, ASV, Šveice, Slovākija, Baltkrievija, Francija un Kazahstāna.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

LETA