Hokejs
2012. gada 5. maijs, 23:16

Ziemeļamerikas derbijā pagarinājumā uzvar ASV

Jauns.lv

Pateicoties Džeka Džonsona precīzam metienam pagarinājumā, uzvaru pasaules čempionāta spēlē sestdien izcīnīja ASV hokeja izlase, kas Helsinkos ar rezultātu 5:4 (1:1, 1:1, 2:2, 1:0) pieveica Kanādas valstsvienību.

Spēles pamatlaikā ASV komandas labā pa vieniem vārtiem guva Džonsons, Džims Sleiters, Patriks Dvajers un Neits Tomsons. Savukārt uzvaras vārtus Džonsons guva papildlaika otrajā minūtē.

Tikmēr Kanādas izlasē ar precīziem metieniem izcēlās Džons Tavaress, Džefs Skiners, Evanders Keins un Dankans Kīts, kurš pusotru minūti pirms trešās trešdaļas beigām panāca neizšķirtu 4:4.

Aizvadītajā mačā ASV hokejisti vienus vārtus guva skaitliskajā vairākumā, bet vienreiz precīzi meta arī mazākumā.

Savās pasaules čempionāta pirmajās spēlēs piektdien ASV ar 7:2 sagrāva Franciju, bet Kanāda sīvā cīņā ar 3:2 uzvarēja Slovākiju.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Helsinku apakšgrupā spēlē arī pašreizējā pasaules čempionvienība Somija, kā arī Šveice, Baltkrievija un Kazahstāna.

Kā ziņots, vēl vienā šīs grupas mačā sestdien Šveice ar rezultātu 5:1 (2:0, 3:1, 0:0) pārspēja Kazahstānas valstsvienību.

Šajā mačā uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Ivo Rūtemans un Marks Štraits, bet reizi precīzi meta Felisjens Dibuā.

Tikmēr Kazahstānas izlases rindās goda vārtus guva Romāns Savčenko.

Savukārt Stokholmas apakšgrupā cīnās Latvija, Krievija, Čehija, Zviedrija, Itālija, Vācija, Dānija un Norvēģija.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase savā pirmajā pasaules čempionāta mačā sestdien ar 2:5 cienīgi zaudēja spēcīgajai Krievijas valstsvienībai.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

LETA