Hokejs
2012. gada 7. maijs, 18:06

Šveices hokeja izlase traumu dēļ paliek bez diviem spēlētājiem

Jauns.lv

Šveices hokeja valstsvienībai pasaules čempionātā traumu dēļ vairs nevarēs palīdzēt Simons Mozers un Žiljēns Sprungers.

Mozers svētdien notikušajā spēlē ar Baltkrieviju guva divus vārtus, tomēr arī guva kājas traumu, kad uzbrucēja slida neveiksmīgi trāpīja ledus grumbā. Magnētiskā rezonanse parādījusi saites plīsumu.

Tikmēr Sprungeram nāksies atgriezties mājās, jo viņš joprojām nav atveseļojies no smadzeņu satricinājuma, ko guva kādā no pārbaudes spēlēm. Uzbrucējs visu laiku bija kopā ar komandu ar cerību, ka paspēs atveseļoties, bet vēl nebija pieteikts čempionātam.

Šveice čempionātam joprojām var pieteikt divus laukuma spēlētājus un ar to pašlaik trenējas Mihaels Linigers (Klotenes "Flyers") un latvieša Ronalda Ķēniņa komandas biedrs valsts čempionvienībā Cīrihes "ZSC Lions" Tibo Monē.

Šveices izlase sacenšas Helsinku apakšgrupā. Čempionāta pirmajā mačā tā ar rezultātu 5:1 sagrāva Kazahstānu, bet pēc tam ar 3:2 pieveica Baltkrieviju, kas pašlaik dod pirmo vietu grupā. Sešus punktus izcīnījusi vēl vienīgi pagājušā gada pasaules čempione Somija.

Nākamajā mačā otrdien Šveice spēkosies tieši ar Somiju.

Kā ziņots, pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

LETA