Hokejs
2012. gada 12. maijs, 19:39

Vācijas hokejisti pasaules čempionāta mačā ar minimālu pārsvaru pārspēj Dāniju

Jauns.lv

Vācijas hokeja izlase pasaules čempionāta Stokholmas apakšgrupas spēlē sestdien ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Dāniju.

Šajā cīņā rezultātu otrās trešdaļas otrajā minūtē atklāja dāņu hokejists Mortens Grens, bet trīs minūtes pirms otrās spēles daļas beigām 1:1 panāca Tomass Greilingers.

Uzvaru Vācijas izlase nodrošināja mača 49.minūtē, kad precīzs bija Filips Gogula.

Kā ziņots, vēl vienā šīs apakšgrupas mačā sestdien Latvija neizteiksmīgā cīņā ar 0:3 (0:1, 0:2, 0:0) zaudēja Norvēģijas valstsvienībai.

Šīs spēles rezultātu pirmās trešdaļas 13.minūtē kuriozā veidā atklāja Jūnass Holess, bet spēles 26.minūtē Andreāss Martinsens dubultoja Norvēģijas izlases pārsvaru. Trešos vārtus Norvēģijas valstsvienība guva minūti un 15 sekundes pirms otrās spēles daļas beigām, kad precīzs bija Patriks Tūresens.

Zīmīgi, ka šī bija pirmā reize, kad Latvijas izlase savstarpējos mačos ar Norvēģiju nespēja gūt vārtus.

Vēl vienā Stokholmas apakšgrupas spēlē sestdien plkst.21.15 laukumā dosies Itālija un Zviedrija (tiešraidē kanālā TV6).

Stokholmas apakšgrupas kopvērtējumā šobrīd Krievija ar 15 punktiem piecās spēlēs atrodas līderpozīcijā, tai trīs punktus zaudē Zviedrija, bet trešā ar 11 punktiem ir Čehija. Norvēģija ar septiņiem punktiem pakāpusies uz ceturto vietu, bet pa sešiem punktiem izcīnījušas Latvijas un Vācijas izlases. Itālija tikusi pie diviem punktiem, bet viens punkts ir Dānijai.

Šī gada pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā.

Komandas pa apakšgrupām izkārtotas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu. Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Helsinkos, kur līdz 20.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Slovēnija un Austrija.

LETA