68 gadus vecs kluba prezidents nokrāso matus un gatavojas striptīzam. FOTO
Luiss Nikolens pirmo solījumu ir pildījis, kā būs ar otro?
Futbols
2012. gada 22. maijs, 20:07

68 gadus vecs kluba prezidents nokrāso matus un gatavojas striptīzam. FOTO

Jauns.lv

68 gadus vecais Francijas jaunās čempionvienības futbolā „Montpellier” kluba prezidents Luiss Nikolens aiz priekiem par panākumu dara trakas lietas.

­­ Kādreizējais mūziķis sava mīļotā kluba pirmo panākumu Francijas „Ligue 1” jau ir atzīmējis ar elegantu frizūru un matu pārkrāsošanu spilgtajās komandas krāsās – oranžā un zilā. Pie friziera Luiss Nikolens devās pirmdienas rītā uzreiz pēc atgriešanās no spēles pret „Auxerre”, kurā viņa vienība uzvarēja ar 2:1, triumfējot visā Francijas čempionātā. Tomēr tas nav viss, ko kādreiz Francijā slavenais mūziķis apsolījis izdarīt „Montpellier” uzvaras gadījumā. Luiss kādreiz solījis, ja viņa klubs uzvarēs čempionātā, kailam izskriet cauri pilsētas centrālajam laukumam.

Pašlaik gan nav zināms, vai harizmatiskais kluba šefs veiks tik ekstravagantu soli. Pašlaik novilcināt laiku palīdz arī laika apstākļi Francijā, kas ir ļoti drēgni un lietaini. Kungam cienījamā vecumā skraidīšana plikam šādā laikā varētu būt bīstama.

Interesanti, ka Luiss Nikolens ir viena no kolorītākajām figūrām Francijas futbolā un Montpeljē pilsētas kulta persona. Viņš par komandas īpašnieku kļuva tālajā 1974. gadā, ka vienība spēlēja vēl sestajā divīzijā. Šo 38 gadu laikā komanda izgājusi cauri visiem Francijas čempionāta līmeņiem līdz beidzot pirmo reizi izcīnījusi čempiontitulu.

Zīmīgi, ka cīņā par titulu „Montpellier” apsteidza titulēto, Kataras šeihiem piederošo Parīzes „Saint Germain”. Galvaspilsētas klubam ir pārliecinoši lielākais budžets Francijas čempionātā, savukārt jauno čempionu rocība aizvadītajā sezonā bija „nieka” 36 miljoni eiro, kas ir teju divreiz mazāka summa nekā parīzieši iztērēja spēlētāju iegādei pirms šīs sezonas. Nerunājot par spēlētāju un darbinieku algām, kā arī citiem izdevumiem.

Kasjauns.lv/Foto: AFP/LETA