Gulbis izstājas no „Roland Garros” un nekvalificējas olimpiskajām spēlēm
Londonas olimpisko spēļu tenisa kortos, visticamāk, nāksies iztikt bez latviešu līdzdalības.
Citi sporta veidi
2012. gada 28. maijs, 16:22

Gulbis izstājas no „Roland Garros” un nekvalificējas olimpiskajām spēlēm

Jauns.lv

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis Francijas atklātā čempionāta vienspēļu turnīra pirmās kārtas mačā pirmdien ar rezultātu 4-6, 6-7 (4:7), 7-5, 6-2, 4-6 piekāpās Kazahstānas pārstāvim Mihailam Kukuškinam.

Pēc šīs neveiksmes Gulbis zaudējis cerības pakāpties uz pietiekoši augstu vietu ATP pasaules rangā, lai kvalificētos Londonas olimpiskajām spēlēm. Viņš vēl var vienīgi cerēt uz vienu no diviem organizatoru speciālajiem ielūgumiem.

Aizvadītā spēle bija ļoti saspringta. Trešajā setā Gulbis bija nokļuvis zaudētājos ar 1-5 un Kukuškinam arī bija mačbumba, tomēr latvietis spēja lauzt cīņas gaitu. Piektā seta desmitajā geimā gan nedaudz veiksmīgāks bija kazahs un noslēdza maču savā labā.

Izšķirošajā setā Gulbis uzvarēja pirmos divus geimus un bija tuvu vēl viena breika izcīnīšanai, tomēr tas viņam neizdevās, un pēc tam jau trijos geimos pēc kārtas pārāks bija Kukuškins. Turpinājumā tenisisti dominēja pie savas serves līdz pat desmitajam geimam, kad kazahs ieguva vairākas breikbumbas un noslēdza cīņu ar smagu uzvaru.

Gulbis ATP pasaules rangā pašlaik ieņem 93. vietu, bet Kukuškins atrodas 53. pozīcijā.

Iepriekš abi tenisisti savā starpā nebija tikušies.

Kukuškins Francijas atklātā čempionāta otrajā kārtā tiksies ar Andreasu Sepi no Itālijas, kurš izlikts ar 22.numuru. Viņš pirmajā kārtā ar 6-3, 7-6 (7:5), 7-5 pieveica krievu Nikolaju Davidenko.

Arī iepriekšējos divos gados Gulbis Francijas atklātajā čempionātā piedzīvoja zaudējumus jau pirmajā kārtā, bet 2008.gadā viņš spēja aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam.

Gatavojoties Parīzes turnīram, Gulbis aizvadītajā nedēļā piedalījās paraugturnīrā Parīzē, kur spēja ar rezultātu 7-6 (7:4), 7-6 (7:4) uzvarēt pasaules ceturto raketi skotu Endiju Mareju.

Gulbis šogad startē neveiksmīgi un uzvarējis tikai sešus no 16 aizvadītajiem ATP mačiem.

Francijas atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīrā šogad nepiedalīsies Anastasija Sevastova. Savukārt sieviešu dubultspēļu sacensībās Līga Dekmeijere spēlēs pārī ar Tamarini Tanasugarnu no Taizemes. Viņas pirmajā kārtā spēkosies ar amerikānieti Sloeinu Stīvensu un beļģieti Janīnu Vikmeijeri.

Francijas atklātais čempionāts ilgs līdz 10.jūnijam. Pēc šī turnīra tiks noslēgta tenisistu atlase dalībai šā gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Nedēļā pēc Parīzes turnīra tiks noteikti tie 56 tenisisti, kuri pēc vietas ATP pasaules rangā ieguvuši ceļazīmi uz Londonas olimpiskajām spēlēm. Tiesa, jāņem vērā, ka no katras valsts vienspēlēs var startēt tikai pa četriem tenisistiem katrā no dzimumiem, turklāt nevar izslēgt arī savainojumu faktoru.

Ja tiktu ņemts vērā šīs nedēļas rangs, uz Londonu varētu braukt arī 70.vietā esošais slovāks Martins Kližans, bet Gulbim ir par 87 punktiem mazāk.


LETA/Foto: AFP/LETA