Hokejs
2012. gada 31. maijs, 22:47

Ķēniņa pārstāvētās "ZSC Lions" galvenais treneris Hārtlijs pāriet uz NHL klubu "Flames"

Jauns.lv

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kalgari "Flames" galveno treneri apstiprināts pazīstamais Bobs Hārtlis, kurš šosezon palīdzēja latvieša Roberta Ķēniņa pārstāvētajai "ZSC Lions" vienībai uzvarēt Šveices čempionātā.

Hārtlijs 2001.gadā palīdzēja Kolorādo "Avalanche" komandai uzvarēt Stenlija kausā. Kopumā viņš Denveras klubu trenēja no 1998.gada līdz 2002./2003.gada sezonas vidum, bet pēc tam Hārtlijs pievienojās Atlantas "Thrashers" komandai, kuru vadīja līdz 2007./2008.gada sezonas sākumam.

"Bobs Hārtlijs ir uzvarētājs," uzskata "Flames" komandas ģenerālmenedžeris Džejs Fīsters. "Esam droši, ka viņš turpinās savu uzvaru ceļu arī Kalgari. Viņš ir nenogurstošs strādnieks un nenovērtējams motivators, lieliski darbojas uz rezervistu soliņa, ir labs stratēģis un sirdī skolotājs."

Pēc atlaišanas no "Thrashers" komandas Hārtlijs strādāja par televīzijas ekspertu, bet pirms pagājušās sezonas pārņēma "ZSC Lions" vienību.

Ķēniņš "ZSC Lions" komandā debitēja tieši šosezon pie Hārtlija, kļūstot par vienības pamatsastāva spēlētāju. Šveices čempionāta finālsērijā Cīrihes klubs ar 4-3 pārspēja "Bern" vienību.

LETA