Citi sporta veidi
2012. gada 13. jūnijs, 15:26

Lūdz sniegt palīdzību bojāgājušā autosportista Bartaščenoka ģimenei

Jauns.lv

Bojāgājušā Latvijas autosportista Igora Bartaščenoka dēls Renārs Amoliņš lūdz atbalstu bez vīra apgādības palikušajai ģimenei.

Ar Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) starpniecību Amoliņš izplatījis lūgumu ziedot līdzekļus uz bankas konta numuru LV76HABA0551033429796.

"Šobrīd palīdzība būtu noderīga," teikts īsajā paziņojumā.

Traģiskais atgadījums notika Latvijas autorallija čempionāta ceturtajā posmā - rallijā "Madona" - pagājušās nedēļas piektdienā.

Bartaščenoks bija pilota Normunda Verbeļa stūrmanis. Verbelis/Bartaščenoks avarēja sacensību pirmajā ātrumposmā.

Sacensību žūrija pēc notikušā pirmatnējās izpētes nelaimi apzīmējusi par sacīkšu negadījumu.

Ekipāža Verbelis/Bartaščenoks bija autorallijā pieredzējusi, pavadot sportā vairākas sezonas, savulaik bijusi Latvijas nacionālo seriālu medaļnieku pulkā.

Otrajā sacensību dienā visi sportisti pie automašīnām bija piestiprinājuši sēru lentītes, pieminot bojāgājušo cīņu biedru.

Pēc notikušā tika atceltas sestdien paredzētās noslēguma svinības. Pēc sportistu apbalvošanas bojāgājušais tika pieminēts ar klusuma brīdi, un pēc tam sacensības tika slēgtas.

Pēc aģentūras LETA arhīva, iepriekšējā traģiskā avārija Latvijas autorallijā notika 2006.gada "Kurzemes" rallijā, kad no galvas traumām bojā gāja stūrmanis Gatis Vilciņš.

LETA

Tēmas