Citi sporta veidi
2012. gada 15. jūnijs, 01:08

Latvijas kamaniņu sportam veltītajā izstādē senākais eksponāts saglabājies no 1969.gada

Jauns.lv

Par godu nedēļas nogalē Rīgā gaidāmajam Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) kongresam ceturtdien tika atklāta izstāde "Latvijas Kamaniņu sports sacensību plakātos", kurā vērojami eksponāti arī no pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF), FIL 60.kongresa atklāšanā piedalījās aptuveni 100 delegāti no vairāk nekā 30 valstīm.

Tiekoties neformālā gaisotnē, uzrunu klātesošajiem teica FIL prezidents Jozefs Fendts un LKSF prezidents Atis Strenga.

Klātesošajiem bija arī iespēja aplūkot unikālu izstādi, kurā apkopoti kamaniņu sporta sacensību plakāti. Senākais eksponāts saglabājies no 1969.gada, kad kamaniņu sporta sacensības norisinājās Cīrulīšu trasē netālu no Cēsīm. Tāpat izstādē redzamas kamanas, ar kādām sportisti startēja pirms 40 gadiem.

Izstādi, kuru interesenti var aplūkot līdz nedēļas nogalei viesnīcā "Radisson SAS Daugava", LKSF dāvinājusi kādreizējā Latvijas kamaniņu sportiste un sacensību tiesnese Karina Krauze.

"Tā kā es biju kamaniņu braucēja, jebkurās sacensībās, kurās startēju, pietaupīju afišas, vimpeļus un nozīmītes. Tad es izdomāju, lai tas paliek nākamai paaudzei. Es ar lielu prieku un labsajūtu dāvinu šīs afišas vēsturei, lai jaunatne uzzina, kā gāja kamaniņu sportā pagājušā gadsimta vidū un otrajā pusē Cīrulīšos," izteicās Krauze.

Jau trešdien FIL vadība apmeklēja Rīgas pili, kur tikās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, bet turpinājumā plānota arī vizīte Siguldā.

FIL 60.kongress Rīgā turpināsies piektdien un sestdien. Šo dienu laikā plānots izskatīt vairākus būtiskus jautājumus - apstiprināt finanšu rādītājus, apspriest noteikumu izmaiņas, kā arī apstiprināt 2016.gada pasaules čempionāta rīkotājvalsti.

Šāda mēroga sarīkojums Latvijā notiek pirmo reizi.

LETA