Maiami „Heat” triumfē NBA čempionātā. VIDEO
Viens no visu laiku labākajiem basketbolistiem Lebrons Džeimss ir ticis pie sava pirmā NBA čempiontitula, kļūstot arī par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.
Basketbols
2012. gada 22. jūnijs, 08:28

Maiami „Heat” triumfē NBA čempionātā. VIDEO

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra finālsērijā ceturtdien uzvaru nodrošināja Maiami "Heat" komanda, kas ar rezultātu 121:106 (31:26, 28:23, 36:22, 26:35) savā laukumā pārspēja Oklahomasitijas "Thunder" vienību.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Heat" komanda bija pārāka ar 4-1, otro reizi kluba vēsturē izcīnot čempionu titulu.

Neapturams "Heat" rindās bija sezonas vērtīgākais līgas spēlētājs Lebrons Džeimss, kurš izcēlās ar "triple-double" - 26 punkti, 13 rezultatīvas piespēles un 11 atlēkušās bumbas.

Vēlāk Džeimss, kurš tādējādi tika pie sava pirmā čempiona gredzena, tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Basketbolists tādējādi īstenojis savu solījumu, kuru pirms diviem gadiem deva "Heat" komandas līdzjutējiem, pārceļoties no Klīvlendas "Cavaliers" vienības.

Vēl "Heat" rindās ar 24 punktiem izcēlās Kriss Bošs, bet 23 punktus iekrāja Maiks Millers.

Pamatus uzvarai "Heat" komanda ielika trešajā ceturtdaļā, kuru uzvarēja ar 36:22, vēlāk tā arī neatdodot savas pozīcijas. Īpaši bīstami laukuma saimnieki šoreiz bija no trīspunktu metiena līnijas, realizējot 14 no 26 metieniem.

Savukārt "Thunder" labā 32 punktus guva Kevins Durants, kuram arī 11 bumbas zem groziem, bet Rasela Vestbrūka kontā 19 punkti.

Sērijas pirmajā mačā savā laukumā uzvarēja "Thunder" komanda, bet tās turpinājumā "Heat" vienība tika pie četriem panākumiem pēc kārtas.

Austrumu konferences finālsērijā "Heat" ar 4-3 uzvarēja Bostonas "Celtics", bet Rietumu konferences finālsērijā "Thunder" ar 4-2 pārspēja Sanantonio "Spurs" vienību.

"Heat" vienība NBA čempionātā triumfēja arī 2005./06.gada sezonā, bet pērn finālsērijā atzina Dalasas "Mavericks" pārākumu. Līdz ar to komanda piedalījās savā otrajā finālā pēc kārtas.

Savukārt "Thunder" iepriekšējo reizi NBA finālsērijā spēlēja 1996.gadā, bet tad tā vēl atradās Sietlā un bija pazīstama ar nosaukumu "Supersonics". ­

Mača interesantākie momenti - video:

Lebronam Džeimsam pasniedz NBA finālsērijas vērtīgākā spēlētāja titulu – video:
LETA/Foto: AFP/LETA