Lebrons Džeimss: šī ir mana mūža laimīgākā diena
Lebrona Džeimsa lieliskais sniegums palīdzēja Maiami „Heat” izcīnīt otro čempiontitulu komandas vēsturē.
Basketbols
2012. gada 22. jūnijs, 12:32

Lebrons Džeimss: šī ir mana mūža laimīgākā diena

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jaunās čempionvienības Maiami "Heat" līderis Lebrons Džeimss pēc izcīnītā titula atzinis, ka šī ir viņa mūža laimīgākā diena.

Kā ziņots, "Heat" komanda NBA finālsērijas piektajā mačā ceturtdien ar rezultātu 121:106 (31:26, 28:23, 36:22, 26:35) savā laukumā pārspēja Oklahomasitijas "Thunder" vienību.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Heat" komanda bija pārāka ar 4-1, otro reizi kluba vēsturē izcīnot čempionu titulu.

Neapturams "Heat" rindās bija sezonas vērtīgākais līgas spēlētājs Lebrons Džeimss, kurš izcēlās ar "triple-double" - 26 punkti, 13 rezultatīvas piespēles un 11 atlēkušās bumbas. Vēlāk Džeimss, kurš tādējādi tika pie sava pirmā čempiona gredzena, tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Basketbolists tādējādi īstenojis savu solījumu, kuru pirms diviem gadiem deva "Heat" komandas līdzjutējiem, pārceļoties no Klīvlendas "Cavaliers" vienības.

"Tieši šī ir mana mūža laimīgākā diena. Tas ir īsts sapņa piepildījums," pēc izcīnītās uzvaras izteicās Džeimss.

Basketbolists izcēla, ka pēc pagājušā sezonas NBA fināla, kad "Heat" piekāpās Dalasas "Mavericks" basketbolistiem, viņš apskatījies pat uz sevi, apzinājis savas kļūdas un laika gaitā kļuvis par psiholoģiski spēcīgāku cilvēku.

"Pagājušā gada finālā spēlēju ar lielām dusmām, lielu naidu. Tas nav īstais veids, kā es spēlēju basketbolu. Tagad spēlēju ar lielu mīlestību un aizrautību, kas ir tas, ko šī gada laikā esmu atguvis," piebilda Džeimss. "Pirmajos septiņos līgā pavadītajos gados vienkārši devos laukumā un ļāvu, lai spēle pati visu sakārto. Pagājušajā gadā jau centos daudziem kaut ko pierādīt."

"Daudzi cilvēki ir teikuši, ka esmu patmīlīgs un skops basketbolists un cilvēks, tomēr es cenšos būt komandas spēlētājs. Es to izmantoju kā savu motivāciju. Šajā punktā esmu nonācis, pateicoties smagam darbam un pilnīgai atdevei," izcēla basketbolists.

"Mans sapnis tagad ir kļuvis par realitāti. Tā ir labākā sajūta, ar kādu esmu saskāries," piebilda Džeimss.

Sērijas pirmajā mačā savā laukumā uzvarēja "Thunder" komanda, bet tās turpinājumā "Heat" vienība tika pie četriem panākumiem pēc kārtas.

Austrumu konferences finālsērijā "Heat" ar 4-3 uzvarēja Bostonas "Celtics", bet Rietumu konferences finālsērijā "Thunder" ar 4-2 pārspēja Sanantonio "Spurs" vienību.

"Heat" vienība NBA čempionātā triumfēja arī 2005./06.gada sezonā, bet pērn finālsērijā atzina Dalasas "Mavericks" pārākumu. Līdz ar to komanda piedalījās savā otrajā finālā pēc kārtas.

Savukārt "Thunder" iepriekšējo reizi NBA finālsērijā spēlēja 1996.gadā, bet tad tā vēl atradās Sietlā un bija pazīstama ar nosaukumu "Supersonics".

Lebronam Džeimsam pasniedz NBA finālsērijas vērtīgākā spēlētāja titulu – video:

LETA/Foto: AFP/LETA