"Heat" NBA čempionu titula izcīnīšanu atzīmē ar parādi Maiami ielās. FOTO
Basketbols
2012. gada 26. jūnijs, 13:50

"Heat" NBA čempionu titula izcīnīšanu atzīmē ar parādi Maiami ielās. FOTO

Jauns.lv

Par godu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu titula izcīnīšanai Maiami "Heat" komandas spēlētāji pirmdien sarīkoja svinīgu parādi pilsētas ielās.

Kā ziņots, "Heat" šīs sezonas NBA finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica Oklahomasitijas "Thunder" vienību, otro reizi kluba vēsturē izcīnot čempionu titulu.

"Heat" komandas basketbolisti pa pilsētas ielām devās ar vairākiem divstāvu autobusiem, bet no malas viņiem uzgavilēja simtiem tūkstošu līdzjutēju.

"Šī ir labākā sajūta, kāda man jebkad ir bijusi," parādes laikā izteicās "Heat" komandas zvaigzne Lebrons Džeimss, kurš tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. "Tieši šeit ir mans sapnis - pacelt NBA čempionu trofeju virs galvas un nekad to nelaist vaļā."

Kā ziņots, Džeimss tika pie sava pirmā čempiona gredzena, tādējādi īstenojot savu solījumu, kuru pirms diviem gadiem deva "Heat" komandas līdzjutējiem, pārceļoties no Klīvlendas "Cavaliers" vienības.

Tikmēr "Heat" vienības galvenais treneris Eriks Spelstra parādes laikā atzina, ka biežā kritika, ko komanda saņēma, vēl vairāk motivēja spēlētājus.

"Cilvēki no ārpuses kritizēja šo komandu un to neatbalstīja. Viņi "norakstīja" šo komandu, taču tie nekad nav sapratuši, cik tuva šī komanda bija kā ģimene," izteicās Spelstra. "Katram no šiem spēlētājiem bija kaut kas jāupurē - nauda, iespēja vai minūtes -, lai būtu daļa no šī sapņa un izbaudītu šo brīdi."

"Es augstu novērtēju visus mūsu fanus par būšanu kopā ar mums. Jūs esat paši labākie līdzjutēji pasaulē," izteicās vēl viens "Heat" komandas līderis Dveins Veids.

Jau vēstīts, ka finālsērijas pirmajā mačā savā laukumā uzvarēja "Thunder" komanda, bet tās turpinājumā "Heat" vienība tika pie četriem panākumiem pēc kārtas.

Austrumu konferences finālsērijā "Heat" ar 4-3 uzvarēja Bostonas "Celtics", bet Rietumu konferences finālsērijā "Thunder" ar 4-2 pārspēja Sanantonio "Spurs" vienību.

"Heat" vienība NBA čempionātā triumfēja arī 2005./06.gada sezonā, bet pērn finālsērijā atzina Dalasas "Mavericks" pārākumu. Līdz ar to komanda piedalījās savā otrajā finālā pēc kārtas.

Savukārt "Thunder" iepriekšējo reizi NBA finālsērijā spēlēja 1996.gadā, bet tad tā vēl atradās Sietlā un bija pazīstama ar nosaukumu "Supersonics".


LETA/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA