Citi sporta veidi
2012. gada 21. jūlijs, 04:19

Luksemburgas riteņbraucējam Frankam Šlekam pozitīva arī analīžu B prove

Jauns.lv

Dopinga lietošanā šī gada prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" laikā pieķertajam pazīstamajam Luksemburgas riteņbraucējam Frankam Šlekam, kurš pārstāv "RadioShack-Nissan" komandu, pozitīva izrādījusies arī analīžu B prove.

To piektdien apstiprināja Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija (UCI).

Saskaņā ar antidopinga noteikumiem UCI nosūtījusi Luksemburgas Riteņbraukšanas federācijai pieprasījumu ar lūgumu sākt disciplināro izmeklēšanu pret Šleku.

Kā ziņots, Šleka organismā atrastas aizliegtas diurētiskas vielas pēdas. Pozitīvas izrādījušas urīna analīzes, kas ņemtas 14.jūlijā.

Otrdien Šleku un viņa pārstāvēto komandu "Tour de France" organizatori informēja par pozitīvajām dopinga analīzēm, bet sportista dalība no sacensībām uzreiz pēc tam tika atsaukta.

Vēlāk viņš tika nopratināts policijā, kurp ieradās pēc paša izvēles. Plaši tiek uzskatīts, ka šādi Šleks rīkojies, lai izvairītos no policijas ierašanās komandas bāzē, kur tiktu veikta kratīšana.

Komanda apgalvo, ka atrastā aizliegtā viela nav sastopama nevienā no medicīnas preparātiem, kurus lieto komandas sportisti.

Diurētiskajām vielām nepiemīt īpašības, kas uzlabotu sportistu veikumu, taču ar to palīdzību vieglāk var tikt zaudēts svars, kas riteņbraucējiem palīdz smagajos kalnu posmos. Tāpat šādas vielas par palīdzēt slēpt citu aizliegto vielu pēdas organismā.

Kā ziņots, Šleks kā iespējamo pozitīvo dopinga analīžu iemeslu min sportista saindēšanu.

Iepriekš Šleks apgalvoja, ka gadījumā, ja arī B prove uzrādīs pozitīvu rezultātu, viņš iesniegs tiesā prasību par saindēšanu.

Šleks, kura jaunākais brālis Endijs Šleks pēc spāņa Alverto Kontadora diskvalificēšanas dopinga lietošanā tika atzīts par 2010.gada "Tour de France" uzvarētāju, pirms izstāšanās atradās 12.vietā šī gada sacensību kopvērtējumā.


LETA, AFP