Basketbols
2012. gada 22. jūlijs, 23:26

Pēc zaudējuma Vācijas vienaudžiem Latvijas U-20 basketbola izlase Eiropas čempionātā ieņem 6. vietu

Jauns.lv

Latvijas U-20 basketbola izlase svētdien Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā ar 63:80 zaudēja Vācijas vienaudžiem Eiropas čempionāta (EČ) spēlē par piekto vietu, taču arī sestā vieta ir vēl nebijis sasniegums šā vecuma Latvijas basketbola komandām.

Svētdienas spēlē rezultatīvākais Latvijas U-20 komandā bija Arturs Bricis, kurš savāca 16 punktus. Spēlē par piekto vietu nepiedalījās Jānis Timma, kurš līdzšinējās spēlēs turnīrā guva vidēji 14,3 punktus, liecina organizatoru informācija. Vāciešiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Johaness Foigtmans.

"Ja šodien piedalītos finālspēlē, Jānis [Timma] dotos laukumā ar visu savainoto plecu, taču šodien nolēmām viņu pietaupīt. Toties Ojārs [Siliņš] spēlēja, cik nu potītes stāvoklis pa vienu dienu bija  uzlabojies,'' komandas galvenais treneris Roberts Štelmahers citēts Latvijas Basketbola savienības mājaslapā. ''Otrajā puslaikā pietrūka spēka un jaudas, lai apturētu vāciešus zem mūsu groza. Ļoti daudz punktus viņi guva no tuvās distances. Mēs samērā labi metām no tālienes, taču ne tik labi, lai ar to pietiktu.''

\\Pirms čempionāta man bija diezgan miglains priekšstats ar to, kas sagaida, jo ar U-20 turnīriem nav bijusi darīšana. Pēdējās pārbaudes spēles Lietuvā radīja drūmas priekšnojautas. Taču puiši pēc tām mobilizējās, no spēles uz spēli kļuvām labāki, saliedētāki komanda,'' atzina Štelmahers. ''Jā, ne visu 40 minūšu garumā katrā spēlē parādījām savu labāko sniegumu, katram pietrūkst kāda nianse meistarībā, taču daudz ko kompensējām ar cīņas gribu un neatlaidību. Kopumā esmu apmierināts gan ar izcīnīto vietu, gan komandas spēli."

EČ U-20 komandām spēle par 5. vietu:

* Latvija - Vācija 63:80 (16:13, 16:18, 13:26, 18;23)

Latvija: Bricis 16, Siliņš 9, Vītols 9, Misters 8, Brēmers 8, Bērziņš 5, Vītiņš 2, Čoders 2, Strazdiņš 2, Helmanis 2

Vācija: Foigtmans 15, Tolksdorfs 11, Noimans 11, Hekmans 10, Vendts 10, Šrēders 9, Braits 5, Meninghofs 5, Benteši 2, Rihters 2.

BNS