Čikāgas "Bulls" līderis Rouzs laukumā atgriezīsies ne ātrāk kā nākamā gada martā
Viens no labākajiem un atlētiskākajiem NBA spēlētājiem Deriks Rouzs laukumā neizies vēl vairāk nekā pusgadu.
Basketbols
2012. gada 24. jūlijs, 11:00

Čikāgas "Bulls" līderis Rouzs laukumā atgriezīsies ne ātrāk kā nākamā gada martā

Jauns.lv

Pagājušā gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgākais spēlētājs Deriks Rouzs Čikāgas "Bulls" vienības rīcībā atgriezīsies ne ātrāk kā nākamā gada martā, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Kā ziņots, šīgada izslēgšanas turnīra pirmajā mačā "Bulls" līderis Rouzs pārrāva kreisā ceļgala krusteniskās saites. Jau iepriekš bija zināms, ka viņa rehabilitācija pēc operācijas būs ļoti ilga.

Šajā starpsezonā "Bulls" lūko samazināt kluba algu izmaksas un veikt nelielu sastāva pārbūvi. Sezona, kurā komandai, visticamāk, būs jāiztiek bez sava līdera, kluba iekšienē nodēvēta par "pārejas sezonu".

Iepriekš pozitīvākā scenārija prognozēs tika paredzēta basketbolista atgriešanās nākamā gada janvārī. Lai arī atkopšanās no šāda veida savainojuma ir neprognozējama, jo ilgāka tā būs, jo lielāka iespēja, ka gaidāmajā sezonā "Bulls" neriskēs laist Rouzu laukumā.

Kā ziņots, dažādu savainojumu dēļ Rouzs arī aizvadītās sezonas regulārajā čempionātā izlaida 27 spēles.

Regulārajā sezonā Rouzs vidēji ik mačā guva 21,8 punktus, veica 7,9 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas.

Pēc sava līdera zaudēšanas "Bulls" nepārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu, kurā ar 2-4 piekāpās Filadelfijas "76ers" komandai.

LETA/Foto: EPA/LETA