Gabriela Ņikitina peldējumā zaudē vienīgi Rūtai Meilutītei; kopsummā 39. vieta
Gabriela Ņikitina no sev piederošā Latvijas rekorda 50 metru distancē brīvajā stilā atpalika vien par 0,06 sekundēm.
Citi sporta veidi
2012. gada 3. augusts, 12:48

Gabriela Ņikitina peldējumā zaudē vienīgi Rūtai Meilutītei; kopsummā 39. vieta

Jauns.lv

Latvijas jaunā peldētāja Gabriela Ņikitina piektdien Londonas olimpisko spēļu 50 metru distances brīvajā stilā priekšsacīkstēs ieņēma 39.vietu, neiekļūstot pusfinālā.

Savā peldējumā 18 gadus vecā Ņikitina finišēja otrajā vietā, uzrādot laiku 26,26 sekundes un zaudējot vienīgi olimpiskajai čempionei 100 metru brasā Rūtai Meilutītei no Lietuvas.

Meilutītei Latvijas pārstāve finišā piekāpās par 0,71 sekundi.

Ņikitina savu labāko rezultātu šajā distancē sasniedza pērn pasaules čempionātā Šanhajā, finišējot pēc 26,20 sekundēm un uzstādot Latvijas rekordu.

73 sportistu konkurencē Ņikitina tādējādi ieņēma 39.vietu, kamēr Meilutīte dalīja 26.pozīciju.

Pusfinālam, kas notiks vēlāk vakarā, kvalificējās 16 labāko rezultātu īpašnieces, bet fināls šajā distancē paredzēts sestdien.

Olimpiskajās spēlēs iepriekš startēja arī Latvijas peldētājs Uvis Kalniņš, kurš sasniedza jaunu personīgo rekordu un ieņēma 30.vietu 100 metru brīvā stila distancē.

Abiem Latvijas peldētājiem šīs ir pirmās olimpiskās spēles karjerā.

Kā ziņots, Latvijas Londonas Olimpiādes pieteikumā ir 46 sportisti, bet uz starta stāsies ne vairāk kā 45 no viņiem, jo Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija un viņš nav gatavs startiem.

Par medaļām Londonā līdz 12.augustam cīnīsies aptuveni 10 500 sportisti, kuri sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA