Bagatskis: fiziski un taktiski esam gatavi Eiropas čempionāta kvalifikācijai
Bagatskis: basketbolisti ir motivēti pārstāvēt savu valsti Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.
Basketbols
2012. gada 13. augusts, 14:44

Bagatskis: fiziski un taktiski esam gatavi Eiropas čempionāta kvalifikācijai

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlase fiziski un taktiski ir gatava 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, uzskata valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Kvalifikācijas turnīrs sāksies trešdien un ilgs līdz 11.septembrim. Latvijas izlase tajā spēkosies ar Gruzijas, Bosnijas un Hercegovinas, Nīderlandes un Rumānijas vienībām.

Latvijas izlasei pirmā spēle paredzēta trešdien izbraukumā pret Bosnijas un Hercegovinas vienību.

"Sešas nedēļas aizritēja ļoti smagā darbā. Paldies spēlētājiem, kuri ziedoja sevi un savus spēkus, nemeklējot attaisnojumus," pirmdien preses konferencē atzina Bagatskis. "Basketbolisti ir motivēti pārstāvēt savu valsti Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Esam labi sagatavojušies fiziski un taktiski, kā arī kļuvuši pieredzējušāki. Tiesa, mīnuss ir tas, ka spēlētājiem pietrūkst augsta līmeņa spēļu prakses."

"Mūsu pretinieki kvalifikācijas turnīrā ir ļoti nopietni. Gan Bosnijas un Hercegovinas, gan Gruzijas izlasēs ir vairāk ULEB Eirolīgas komandu spēlētāju nekā mums," secināja Bagatskis. "Mani nepatīkami pārsteidza Nīderlandes valstsvienības labie rezultāti pārbaudes spēlēs."

"Mūsu uzdevums ir septīto reizi pēc kārtas kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram, un darīsim visu, lai to izpildītu," teica Bagatskis.

Uz maču pret Bosnijas un Hercegovinas izlasi Latvija dosies 11 spēlētāju sastāvā, jo Andrejs Šeļakovs vēl nav īsti atguvies pēc potītes traumas, tāpēc viņš uz Sarajevu nedosies.

"Vēl vienu mājās palicēju nosaukšu šovakar," piebilda Bagatskis.

"Pēdējos gados esam pieraduši, ka mūsu vīriešu valstsvienība ir gados jauna un mazu pieredzi guvusi komanda. Tā joprojām ir jauna, tomēr pieredze pamazām krājas," izteicās Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

"Pagājušā gada Eiropas čempionātā bijām apmierināti ar to, ka Latvija veiksmīgi cīnās ar Eiropas elites komandām, un daudz neskumām par zaudējumiem. Šogad gaidām arī uzvaras. Sešos Eiropas čempionātos pēc kārtas Latvija bijusi pārstāvēta finālturnīros, un pašreizējai komandai mērķis ir viens - jāturpina šī sērija," teica Voins.

Kā ziņots, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, Latvijas izlase kopumā aizvadīja deviņas pārbaudes spēles, kurās piedzīvoja septiņus zaudējumus, turklāt visas septiņas neveiksmes sekoja pēc kārtas.

Sākot treniņus, Latvijas izlase pirmās divas spēles aizvadīja savā laukumā pret Kipru, izcīnot divas uzvaras. Pēc tam komanda piedalījās četru pārbaudes cīņu sērijā Serbijā, kad pa divām reizēm tika atzīts Melnkalnes un Serbijas vienību pārākums, savukārt pārbaudes spēļu turnīrā Polijā Latvijas izlase zaudēja mājinieku, Itālijas un Melnkalnes valstsvienībām.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Savukārt finālturnīrs, kurā piedalīsies 24 komandas, no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā.

Jau vēstīts, ka Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe") atcēlusi papildu kvalifikācijas turnīrus, kas tika rīkoti pirms 2005., 2007., 2009. un 2011.gada čempionātiem.

Latvijas vīriešu valstsvienība, spēlējot ar atjauninātu sastāvu, kaut rādīja atzīstamu sniegumu, pagājušā gada Eiropas čempionāta pirmajā posmā zaudēja visās piecās apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto, vietu grupā un neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs pirms spēles pret Bosniju un Hercegovinu:

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas "Spartak", Krievija), Edgars Jeromanovs (Norčēpingas "Dolphins", Zviedrija), Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš (abi - "VEF Rīga"), Mārtiņš Laksa, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers (visi - "Ventspils"), Rihards Kuksiks (bez kluba), Dāvis Bertāns (Belgradas "Partizan", Serbija), Mareks Mejeris ("Knet&Eniac", Spānija), Rolands Freimanis ("Girona", Spānija), Kaspars Vecvagars ("KK Baltai", Lietuva).


LETA/Foto: EPA/LETA