Rudņevs: izlasei vienmēr jādomā, kā gūt pēc iespējas vairāk vārtu
Artjoms Rudņevs ir sajūsmināts par izlasē valdošo pozitīvo gaisotni.
Futbols
2012. gada 15. augusts, 09:33

Rudņevs: izlasei vienmēr jādomā, kā gūt pēc iespējas vairāk vārtu

Jauns.lv

Latvijas futbola izlasei vienmēr jādomā, kā gūt pēc iespējas vairāk vārtu, jo komandā ir pietiekami meistarīgi spēlētāji, lai vienība prastu piekopt arī uzbrūkoša stila futbolu, uzskata valstsvienības uzbrucējs Artjoms Rudņevs.

Šodien plkst.21.30 pēc Latvijas laika Latvijas izlase izbraukumā aizvadīs pārbaudes cīņu ar Melnkalnes izlasi. Šajā cīņā komandai palīdzēs arī Vācijas bundeslīgas vienības Hamburgas SV (HSV) uzbrucējs Rudņevs, kurš iepriekš jūnijā nepiedalījās Baltijas kausa izcīņas turnīrā, kurā Latvijas valstsvienība svinēja panākumu.

"Žēl, ka jūnijā nevarēju palīdzēt komandai Baltijas kausa izcīņā. Komanda gan nospēlēja ļoti labi, gūstot daudz vārtus un vienmēr paveicot to skaisti. Tāpat mums jāturpina arī visās gaidāmajās cīņās," aģentūrai LETA pirms došanās uz Melnkalni izteicās Rudņevs.

Pats 24 gadus vecais Rudņevs ar Hamburgas klubu noslēdzis četru gadu līgumu. Viņš kļuvis par vēsturē pirmo Latvijas futbolistu bundeslīgas čempionātā.

"Pats jūtos ļoti labi, esmu priecīgs pēc neliela pārtraukuma atkal būt kopā ar komandu. Visi futbolisti ir labākā noskaņojumā, tāpēc izvirzām sev uzdevumu tikai un vienīgi uzvarēt," sajūtas izlases rindās raksturoja Rudņevs, piebilstot, ka arī klubā līdz šim viss norit lieliski.

Aizvadītajā sezonā Rudņevs ar 22 precīziem raidījumiem kļuva par pārliecinošu Polijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, pārstāvot Poznaņas "Lech" komandu.

"Nav svarīgi, ka kā komanda kopā esam tik neilgu laiku. Esam meistarīgu spēlētāju kopums, kuru starpā allaž valda labs noskaņojums. Mums jāparada labs spēles līmenis, bet mačā jācenšas gūt pēc iespējas vairāk vārtu," izlases uzbrukuma iespējas piesauca Rudņevs.

"Manā pirmajā treniņā klubā tribīnēs bija vairāki tūkstoši skatītāju, bet arī šeit mūsu treniņu noraudzījās liels skaits jaunās paaudzes futbolistu. Tas rada labu atmosfēru un pozitīvi iespaido visu komandu. Tas vienmēr ir patīkami. Ceru, ka tas turpināsies un tribīnes mūsu spēlēs allaž būs pilnas," pirmdien kupli apmeklēto izlases atklāto treniņu raksturoja uzbrucējs, uzsverot, ka fanu atbalsts komandai ir nepieciešams vienmēr.

Latvijas izlasē Rudņevs līdz šim aizvadījis 18 spēles, izceļoties ar vienu precīzu sitienu. Pirmos vārtus valstsvienībā Rudņevs guva tikai pagājušā gada oktobrī, kad bija precīzs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar Maltu.

Latvijas izlase iepriekš ar Melnkalnes komandu, kas pēc atdalīšanās no Serbijas kā neatkarīga valstsvienība pirmo oficiālo spēli aizvadīja 2008.gadā, oficiālos mačos nav tikusies.

Šī būs Latvijas izlases pēdējā pārbaudes spēle pirms 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla sākuma.

Latvijas izlase 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā spēkosies vienā apakšgrupā ar Grieķiju, Lihtenšteinu, Lietuvu, Slovākiju, kā arī Bosniju un Hercegovinu. Pirmajā spēlē Latvija 7.septembrī savā laukumā uzņems Grieķiju, ar kuru jau spēkojusies arī iepriekšējos divos kvalifikācijas ciklos.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA