Basketbols
2012. gada 22. augusts, 23:15

Vīriešu basketbola izlasei kvalifikācijas turnīra spēlē Gruzijā palīdzēs arī Freimanis

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvā pirms piektdien paredzētās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles Gruzijā iekļauts arī Rolands Freimanis.

Iepriekšējā mačā, kurā Latvija otrdien ar 85:70 savā laukumā pieveica Nīderlandi, Freimanis nebija iekļuvis Latvijas izlases sastāvā, bet tagad viņš tajā nomainījis jauno Mārtiņu Laksu.

"Gruzijas komandai ir labi centra spēlētāji, tāpēc pastiprinājām mūsu "garo galu". Freimanis ne visai veiksmīgi aizvadīja pārbaudes spēles un maču Bosnijā, bet tagad būs iespēja reabilitēties," uzsver valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis. "Manuprāt, Gruzijas komanda ir mūsu grupas favorīte. Gan spēli savā laukumā ar rumāņiem, gan izbraukumā Bosnijā gruzīni sāka ļoti aktīvi, uzreiz iegūstot pārsvaru. Otrajā puslaikā bosniešiem gan izdevās panākt lūzumu, izmantojot zonas aizsardzību. To ņemsim vērā."

"Pretinieki ir ļoti pieredzējuši un labi prot izmantot pretinieku kļūdas. Tas nozīmē, ka uzbrukumā mums jāspēlē ļoti uzmanīgi, bet aizsardzībā jāizdara pamatlietas - ātri jāatgriežas savā laukuma pusē un jāatbloķē pretspēlētāji pēc metieniem. Ceru, ka spēsim neatkārtot kļūdas, kādas bija mačā ar Nīderlandi," uzsvēra Bagatskis.

Mačs Gruzijā piektdien sāksies plkst.18 pēc Latvijas laika un to tiešraidē būs iespējams vērot arī Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Kā ziņots, uzvara pār Nīderlandi Latvijas izlasei bija pirmā oficiālos mačos pēc divu gadu pārtraukuma.

Grupas kopvērtējumā tagad divas uzvaras divās spēlēs ir Gruzijai, bosniešu kontā ir divi panākumi trīs mačos, Latvija un Rumānija izcīnījusi pa vienai uzvarai divās cīņās, bet Nīderlandes rēķinā ir trīs neveiksmes.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Savukārt finālturnīrs, kurā piedalīsies 24 komandas, no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā.

Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, Latvijas izlase kopumā aizvadīja deviņas pārbaudes spēles, kurās piedzīvoja septiņus zaudējumus, turklāt visas septiņas neveiksmes sekoja pēc kārtas.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē Gruzijā:

Jānis Strēlnieks, Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Kaspars Vecvagars, Andrejs Šeļakovs, Rolands Freimanis.

LETA