Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sējēja "Lev" pievienojas Kalgarī "Flames" uzbrucējs Hudlers
Lokauta laikā Kalgari "Flames" čehu uzbrucējs Jirži Hudlers spēlēs Prāgas "Lev".

Sējēja "Lev" pievienojas Kalgarī "Flames" uzbrucējs Hudlers

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laikā Kalgari "Flames" čehu uzbrucējs Jirži Hudlers spēlēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Čehijas klubā Prāgas "Lev", kur ģenerālmenedžera funkcijas pilda latviešu speciālists Normunds Sējējs.

Sējēja "Lev" pievienojas Kalgarī "Flames" uzbrucēj...

%object=topobject%> Iepriekšējās septiņas sezonas Hudlers aizvadīja Detroitas "Red Wings" sastāvā, bet jūlijā viņš noslēdza četru gadu līgumu ar "Flames".

Pagājušajā sezonā 28 gadus vecais Hudlers 81 regulārā čempionāta spēlē guva 25 vārtus un veica 25 rezultatīvas piespēles. Savukārt piecos Stenlija kausa izcīņas mačos čehu uzbrucējs izcēlās ar diviem precīziem metieniem.

2009./10.gada sezonā Hudlers jau spēlēja KHL, kad pārstāvēja Maskavas "Dinamo" klubu, 58 spēlēs gūstot 19 vārtus un veicot 36 rezultatīvas piespēles.

Pēc lokauta izziņošanas aktīvi turpina papildināties gan KHL, gan daudzu Eiropas valstu komandas.

Kamēr NHL pagājušās sezonas vērtīgākais spēlētājs Jevgēņijs Malkins jau panācis vienošanos ar Magņitogorskas "Metallurg" komandu, tikmēr otrs slavenākais krievu hokejists Aleksandrs Ovečkins jau ir pavisam tuvu tam, lai kļūtu par latvieša Jāņa Sprukta kluba biedru Maskavas CSKA komandā.

Latvieša Laura Dārziņa pārstāvētajā Kazaņas "Ak Bars" komandā, visticamāk, spēlēs Vinipegas "Jets" uzbrucējs Aleksandrs Burmistrovs, kurš līdz šim NHL aizvadījis 150 spēles.

Pats Kazaņas klubs savā oficiālajā paziņojumā gan apgalvo, ka NHL lokauta laikā papildus spēlētājus neplāno piesaistīt.

Savukārt NHL pagājušās sezonas čempions slovēnis Anže Kopitars no Losandželosas "Kings" komandas izlēmis spēlēt Zviedrijas otrās spēcīgākās līgas - "Allsvenskan" - komandā "Mora", kuru pārstāv latviešu vārtsargs Ervīns Muštukovs.

Tikmēr Somijas komandā Oulu "Karpat", kas sacenšas vienā līgā - "SM-liiga" - kopā ar latvieša Roberta Jekimova pārstāvēto Lāpenrantas "SaiPa" komandu, spēlēs uzreiz trīs NHL somu spīdekļi - uzbrucējs Jusi Jokinens, aizsargs Joni Pitkenens un vārtsargs Peka Rinne.

Kā ziņots, noslēdzoties līdzšinējam kolektīvajam līgumam, pusnaktī no sestdienas uz svētdienu pēc vietējā laika sācies NHL lokauts.

Līdz ar to slēgtas visu klubu treniņbāzes un tās netiks atvērtas līdz jauna kolektīvā līguma parakstīšanai. Tikpat ilgi visi spēlētāji ir brīvi no saistībām ar NHL klubiem.

Lielākās nesaskaņas abām pusēm ir par ienākumu sadali. Pašlaik klubiem hokejistu algās atļauts tērēt līdz 57% no sava budžeta, bet līgas vadība šos griestus vēlas samazināt līdz 46% atzīmei. Tikmēr līgas Spēlētāju asociācija (NHLPA) piedāvā šo robežu nākamajiem trijiem gadiem starp 52-54%.

Līdz ar to līgas darbība pārtraukta ceturto reizi kopš 1992.gada. Iepriekšējā NHL lokauta dēļ pilnībā tika atcelta 2004./2005.gada sezona.

Pēc līdzšinējā kalendāra komandu pirmssezonas treniņnometnēm bija jāsākas 19.septembrī, bet pirmās regulārā čempionāta cīņas vajadzēja aizvadīt 11.oktobrī.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā ziņu portāla TSN eksperts Darens Dregers pieļāva, ka sezona varētu tikt atcelta vispār.


LETA/Foto: AFP/LETA