Bobsleja federācija paziņo, ka Maskalānam trauma; sportists to neapstiprina
Sporta kuluāros klejo baumas, ka Edgars Maskalāns varētu beigt savu bobslejista karjeru.
Citi sporta veidi
2012. gada 5. oktobris, 09:43

Bobsleja federācija paziņo, ka Maskalānam trauma; sportists to neapstiprina

Jauns.lv

Uz treniņnometni Lillehammerē nākamnedēļ Latvijas bobsleja izlase dosies bez pilota Edgara Maskalāna, kurš to izlaidīs, informēja Latvijas Bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis.

''Lillehammeri Maskalāns izlaidīs traumas dēļ,'' sacīja Ekmanis. ''Pagaidām bez komentāriem,'' ceturtdien telefonsarunā ar aģentūru BNS vien teica sportists, bet publiskajā telpā ir izskanējušas versijas, ka Maskalāns varētu beigt bobslejista karjeru.

Uz Norvēģiju, kur maksas treniņi būs no 10. līdz 20.oktobrim, dosies trīs divnieku un trīs četrinieku ekipāžas ar pilotiem Oskaru Melbārdi, Uģi Žaļimu un Oskaru Ķibermani. ''Lillehammerē neviens no šiem pilotiem vēl nav braucis, tādēļ kāds brīdis paies, kamēr tiks apgūta trase, kas gan nav īpaši sarežģīta. Tiks risināti dažādi tehniski jautājumi, pārbaudīti stūmēji, kā arī, piedaloties citu valstu komandām, varēs samēroties rezultātiem,'' pastāstīja Ekmanis. ''Starta ieskrējienu divniekiem jau tagad var prognozēt ļoti labu.''

Pēc atgriešanās no 1994.gada ziemas olimpisko spēļu mājvietas līdz pirmajām oficiālajām sacensībām treniņiem uz ledus laika vairs nebūs, Komanda arī tiks sadalīta divās daļās ‒ Pasaules kausa (PK) un Eiropas kausa (EK) posmiem. ''Jau būs jāsūta kamanas uz ASV, kur notiks pirmie posmi PK izcīņā, taču pagaidām es vēl nevaru pateikt, cik ekipāžu brauks uz Ameriku,'' norādīja Ekmanis.

PK bobslejistiem startēs ASV novembra otrajā nedēļas nogalē Leikplesidā un turpināsies Pārksitijā, kā arī Vistlerā, Kanādā. Decembra otrās nedēļas nogalē Vinterbergā, Vācijā, būs pirmais posms Eiropā, bet līdz Ziemassvētkiem ‒ arī Laplaņā, Francijā. Pirmajās trijās nedēļās 2013.gadā bobslejisti sacentīsies Vācijas trasēs Altenbergā un Kēnigszē, kā arī Īglsā, Austrijā, kur paralēli risināsies arī Eiropas čempionāts (EČ).

Pasaules čempionāts janvāra beigās un februāra sākumā notiks Sanktmoricā, Šveicē, pēc kura bobslejisti ieradīsies uz PK izcīņas pēdējo ‒ devīto ‒ posmu Sočos, gadu pirms olimpiskajām spēlēm šajā Krievijas trasē.

Pasaules junioru čempionāts pirms Ziemassvētkiem risināsies Čezānā, Itālijā.

''Patlaban viss notiek, kā plānots. Katrā ziņā nav sliktāk kā citos gados,'' finansiālo situāciju raksturoja Ekmanis. ''Plānots piedalīties gan visos PK, gan visos EK posmos, arī junioru pasaules čempionātā. Mums ir visur jāpiedalās, lai pēc iespējas labāk tiktu apgūtas trases.''

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA