"Red Bull" pilotiem dubultuzvara Japānas "Grand Prix" kvalifikācijā
Red Bull komandas pilots Sebastians Fetels.
Citi sporta veidi
2012. gada 6. oktobris, 17:42

"Red Bull" pilotiem dubultuzvara Japānas "Grand Prix" kvalifikācijā

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 15.posma - Japānas "Grand Prix" - kvalifikācijā sestdien pirmās divas starta vietas izcīnīja "Red Bull" komandas piloti.

Ātrāko apļa laiku uzstādīja pēdējo divu gadu pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels, kurš pirms tam bija ātrākais arī trešajā brīvo treniņbraucienu sesijā. Viņš par 0,251 sekundi apsteidza Marku Vēberu no Austrālijas.

"Red Bull" piloti pirmo sacīkšu starta rindu nodrošinājuši pirmo reizi šajā sezonā.

Sākotnēji trešais ātrākais kvalifikācijā bija "McLaren-Mercedes" komandas britu pilots Džensons Batons, tomēr viņam par ātrumkārbas maiņu piemērots piecu starta vietu sods, kas nozīmē, ka sacīkstes viņš uzsāks kā astotais.

No trešās vietas svētdien startēs mājinieks Kamui Kobajaši no "Sauber" komandas, bet aiz viņa trasē dosies francūzis Romēns Grožāns ("Lotus").

Piektajā vietā kvalifikācijā ierindojās meksikānis Serhio Peress, kurš pašlaik pārstāv "Sauber", bet nākamajā sezonā startēs "McLaren-Mercedes", sestais bija pašreizējais kopvērtējuma līderis spānis Fernando Alonso no "Ferrari" vienības, bet septītais ātrākais bija "Lotus" pārstāvošais soms Kimi Raikonens, kura formulas saslīdēšana pēdējā sesijas minūtē neļāva vairākiem pilotiem pabeigt lidojošo apli.

Pēc kvalifikācijas organizatori ilgstoši izskatīja incidentu starp Fetela un Alonso vadītajām formulām, kad pēdējā aplī vācietis bloķējis Alonso ceļu un nav ļāvis viņam netraucēti pabeigt lidojošo apli. Lai arī Fetela iespējas saglabāt pirmo starta vietu tika nopietni apšaubītas, viņš tika cauri sveikā vien ar brīdinājumu.

Tikmēr tikai kā devītais trasē dosies otrs "McLaren-Mercedes britu pilots Lūiss Hamiltons, kurš nākamajā sezonā pārstāvēs "Mercedes GP" komandu, kamēr šajā vienībā pašlaik startējošais septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers no Vācijas startēs no priekšpēdējās, 23.pozīcijas, jo par avārijas izraisīšanu iepriekšējā posmā Singapūrā viņam piemērots desmit starta vietu sods.

Kā ziņots, Šūmahers ceturtdien paziņoja, ka pēc šīs sezonas otro reizi noslēgs savu karjeru.

Sacīkstes paredzētas svētdien plkst.9 pēc Latvijas laika.

Kopvērtējumā pašlaik Alonso ar 194 punktiem atrodas līderpozīcijā, bet otro vietu ar 165 punktiem ieņem Fetels. Trešo vietu ar 149 punktiem ieņem Raikonens, bet viņam ar 142 punktiem seko Hamiltons. Piektais ar 132 punktiem ir Vēbers, kuram ar 119 punktiem seko Batons.

Konstruktoru kausā līderpozīcijā ar 298 punktiem atrodas "Red Bull" vienība, kurai ar 261 punktu seko "McLaren-Mercedes". Trešajā vietā ar 245 punktiem ir "Ferrari", bet "Lotus" vienība ar 231 punktiem ieņem ceturto vietu.

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienām lielāks nekā pagājušajā sezonā.

LETA, Foto: AFP/LETA