Latvijas vīriešu florbola izlase sagrauj Japānu un nodrošina vietu ceturtdaļfinālā
Ingus Laiviņš ievada kārtējo Latvijas izlases uzrbukumu spēlē pret Japānu.
Citi sporta veidi
2012. gada 3. decembris, 19:47

Latvijas vīriešu florbola izlase sagrauj Japānu un nodrošina vietu ceturtdaļfinālā

Jauns.lv

Latvijas vīriešu florbola izlase Šveicē notiekošā pasaules čempionāta otrajā mačā pirmdien ar rezultātu 11:1 (4:1, 6:0, 1:0) pārliecinoši uzvarēja spēlē ar Japānas valstsvienību.

Spēli Latvijas izlase iesāka veiksmīgi un jau ceturtajā minūtē izvirzījās vadībā ar 2:0, tomēr turpinājumā vairākus labus momentus izveidoja arī japāņi un vienus vārtus atguva. Kaut Latvijas florbolisti kontrolēja cīņas gaitu un laukumā iespēja iziet bija visiem spēlētājiem, neko vairāk par 4:1 līdz pirmās trešdaļas beigām viņi panākt nespēja.

Otrās trešdaļas sākumā Latvija salīdzinoši ātri guva trīs vārtus, kas japāņiem lika veikt vārtsargu maiņu, bet līdz otrās trešdaļas beigām izdevās bumbiņu vārtos raidīt vēl trīs reizes, un tā noslēdzās ar 10:1. Savukārt trešajā trešdaļā latvieši izcēlās vien ar vienu precīzu metienu, un mačs noslēdzās ar 11:1.

Latvijas izlasē ar trim gūtajiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Mihails Kostusevs, bet Jānis Jansons guva vienus vārtus un izpildīja trīs rezultatīvas piespēles. Tāpat pa vieniem vārtiem guva arī Andris Rajeckis, Mārtiņš Rajeckis, Ingus Laiviņš, Andris Malkavs, Morics Krūmiņš, Artis Raitums, Ainārs Juškēvičs un Toms Akmeņlauks.

Kā ziņots, pirmās kārtas spēlēs svētdien Latvijas izlase ar 8:3 uzvarēja ASV, bet Japāna ar 1:21 piekāpās Čehijai.

Otrajā otrās kārtas spēlē Čehija pirmdien ar 13:4 (5:1, 4:2, 4:1) pieveica ASV. Līdz ar to Latvija pirmo vietu apakšgrupā izcīnīs vien tad, ja otrdien pārspēs čehus.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs čempionāta ceturtdaļfinālā.

Kā ziņots, vienīgajā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase piektdien ar 3:1 pārspēja Šveices klubu Cīrihes "Grasshoppers".

Devītais pasaules čempionāts florbolā vīriešu izlasēm līdz svētdienai notiks Šveices pilsētās Bernē un Cīrihē. Latvijas izlase visas apakšgrupu spēles aizvada Cīrihē.

Čehijas florbola izlase pasaules rangā šobrīd ieņem trešo vietu, Latvija jau ilgāku laiku nostiprinājusies piektajā pozīcijā, Japāna ir 13.vietā, bet ASV - 15.vietā. Tām divām komandām, kas no C apakšgrupas iekļūs ceturtdaļfinālā, būs jātiekas ar D grupas izlasēm - Somiju (1.), Krieviju (8.), Vāciju (10.) vai Kanādu (16.).

Latvijas izlase iepriekšējos trīs pasaules čempionātus noslēgusi piektajā pozīcijā.

Latvijas vīriešu florbola izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi

- Guntis Bundzenieks (Cēsu "Lekrings"), Indriķis Siliņš ("Ulbroka"/FS "Masters");

aizsargi

- Aigars Belasovs ("Loviisa Tor", Somija), Ingus Laiviņš, Jānis Rajeckis, Andris Malkavs (visi - "Lekrings"), Oskars Fīrmanis (RTU/"Inspecta"), Morics Krūmiņš (Helsinku SSV, Somija), Gints Siliņš (Liepājas "Kurši"), Mārtiņš Druvkalns ("Ķekava");

uzbrucēji

- Jānis Jansons, Atis Blinds (abi - RTU/"Inspecta"), Ainārs Juškēvičs ("Ulbroka"/FS "Masters"), Artis Raitums ("Talsi"/"Triobet"), Mihails Kostusevs, Toms Akmeņlauks (abi - "Lielvārde"), Mārtiņš Rajeckis, Andris Rajeckis (abi - "Lekrings"), Jānis Peičs, Gints Klēģers (abi - "Ķekava").

LETA/Foto: wfc2012.ch