Basketbols
2013. gada 12. janvāris, 18:06

Putniņai "double-double" Spānijas čempionāta mačā

Jauns.lv

Ar "double-double" Spānijas sieviešu basketbola čempionāta spēlē sestdien izcēlās latviete Aija Putniņa, bet viņas pārstāvētā "UNB Obenasa" komanda ar 70:43 (17:19, 15:8, 19:4, 19:12) savā laukumā sagrāva Velvas "Toyota Recreativo Conquero" vienību.

Latviete laukumā pavadīja 35 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā guva 13 punktus, realizējot piecus no desmit divpunktu metieniem un vienu no trim tālmetieniem. Viņa bija savas komandas dalīta rezultatīvākā spēlētāja.

Vēl Putniņas kontā 15 atlēkušās bumbas, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs visā mačā, viena pārtverta bumba, trīs kļūdas un divas piezīmes.

Latvietes iekrātie 20 efektivitātes koeficienta punkti bija dalīts labākais rādītājs komandā.

"UNB Obenasa" kopvērtējumā ar sešām uzvarām 11 spēlēs atrodas ceturtajā vietā, bet Sabīnes Niedolas pārstāvētā "Cadi ICG Software" vienība, kas izcīnījusi četras uzvaras desmit mačos, ir devītajā pozīcijā.

Spānijas sieviešu basketbola čempionātā, ko piemeklējusi ievērojama finansiālā krīze, šosezon pamatturnīrā spēlē tikai 11 komandas, turklāt praktiski neviena no tām nav spējusi nodrošināt 12 basketbolistes pieteikumā.

Pēc pagājušās sezonas finansiālu problēmu dēļ tika likvidēta Spānijas sieviešu basketbola komanda Valensijas "Ros Casares", kas vēl tikai divus mēnešus pirms tam bija uzvarējusi FIBA Eirolīgas turnīrā un arī kļuva par valsts čempioni.

LETA