Basketbols
2013. gada 26. janvāris, 23:39

Putniņai "double-double" trešajā Spānijas čempionāta spēlē pēc kārtas

Jauns.lv

Ar "double-double" trešajā Spānijas sieviešu basketbola čempionāta spēlē pēc kārtas sestdien izcēlās latviete Aija Putniņa, bet viņas pārstāvētā "UNB Obenasa" komanda ar 66:39 (18:11, 8:13, 16:9, 24:6) savā laukumā pārspēja "Bembibre PDM" vienību.

Putniņa laukumā pavadīja 35 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā guva 22 punktus, kļūstot par savas komandas pārliecinoši rezultatīvāko spēlētāju. Viņa grozā raidīja astoņus no deviņiem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un visus trīs soda metienus.

Vēl latvietes kontā desmit atlēkušās bumbas, kas bija labākais rādītājs komandā, divas rezultatīvas piespēles un labākais efektivitātes koeficients komandā - 36 punkti.

Kopvērtējumā "UNB Obenasa" ar septiņām uzvarām 13 spēlēs atrodas ceturtajā vietā, bet Sabīnes Niedolas pārstāvētā "Cadi ICG Software" komanda ar sešiem panākumiem 12 mačos ir septītā.

Spānijas sieviešu basketbola čempionātā, ko piemeklējusi ievērojama finansiālā krīze, šosezon pamatturnīrā spēlē tikai 11 komandas, turklāt praktiski neviena no tām nav spējusi nodrošināt 12 basketbolistes pieteikumā.

Pēc pagājušās sezonas finansiālu problēmu dēļ tika likvidēta Spānijas sieviešu basketbola komanda Valensijas "Ros Casares", kas vēl tikai divus mēnešus pirms tam bija uzvarējusi FIBA Eirolīgas turnīrā un arī kļuva par valsts čempioni.

LETA