Martins Dukurs: Tretjakovam zaudēju uz braukšanas rēķina
Martins Dukurs uzskata, ka nav ar panākumiem tik ļoti izlutināts, lai negūtu gandarījumu par otrās vietas izcīnīšanu pasaules čempionātā.
Citi sporta veidi

Martins Dukurs: Tretjakovam zaudēju uz braukšanas rēķina

Jauns.lv

Pēdējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvējs skeletonā Martins Dukurs uzskata, ka aizvadītajā pasaules čempionātā krievam Aleksandram Tretjakovam piekāpies uz braukšanas rēķina, bet tehnika tajā nav vainojama, sportists uzsvēris sarunā ar laikrakstu "Diena".

Martins Dukurs: Tretjakovam zaudēju uz braukšanas ...

Sanktmoricas trasē Šveicē notikušajā pasaules čempionātā M.Dukurs izcīnīja sudraba medaļu, nespējot pasaules čempionātā triumfēt trešo reizi pēc kārtas. Savukārt M.Dukura vecākais brālis Tomass Dukurs pēc otrās dienas neveiksmēm ierindojās astotajā vietā.

M.Dukurs uzskata, ka nav ar panākumiem tik ļoti izlutināts, lai negūtu gandarījumu par otrās vietas izcīnīšanu pasaules čempionātā. "Nekas nav mūžīgs. Visiem reiz pienāk laiks, kad nākas samierināties ar zemāku vietu nekā pirmo."

Sportists piekrīt, ka zelta medaļu zaudējis neveiksmīgajā trešajā braucienā, kuru gan viņš, gan latvieša treneris Dainis Dukurs nodēvējuši par sliktāko sezonā. "Biju pārāk mierīgs. Šoreiz tas nostrādāja ar mīnusa zīmi. Ļoti nopietni nervozēja Tretjakovs, kurš pirms trešā brauciena sēdēja, galvu saķēris."

Ceturtajā braucienā pieļautās Krievijas braucēja kļūdas negaidīti pavēra M.Dukuram ceļu uz zeltu, līdz kuram beigās pietrūka vien 0,03 sekundes. Arī šajā braucienā latvietis pieļāvis vairākas kļūdas, tāpēc viņš ar pārliecību atzīst, ka Tretjakovam piekāpies uz braukšanas rēķina.

"Tehnika man slīdēja perfekti," uzsver M.Dukurs.

Kā ziņots, Latvijas puse kopīgi ar vāciešiem iesniedza protestu sacensību organizatoriem par īpašo attieksmi pret Krievijas izlases sportistiem, kad pirms trešā brauciena viņi trases augšā nokļuva atsevišķā autobusā, kamēr visi pārējie sacensību dalībnieki, kā tas ir ierasts, pārvietojās ar kopīgo trases transportu.

Pēc šī protesta nekādas sankcijas Krievijas pusei netika izvirzītas.

Čempionātā M.Dukuram bija iespēja sasniegt unikālu rekordu - triumfa gadījumā viņš kļūtu par pirmo sportistu vēsturē, kurš izcīnījis trīs pasaules čempiona titulus pēc kārtas. Kopumā trīs reizes pasaules čempionātā triumfējis tikai šveicietis Gregors Štēli, kuram tas bija pa spēkam 1994., 2007. un 2009.gadā.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem M.Dukurs ir līderis ar 1785 punktiem un teorētiski viņu var apsteigt vien brālis Tomass, kuram ir 1562 punkti. Par uzvaru posmā dod 225 punktus.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA