1dienas
19stundas
31minūtes
32sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"VEF Rīgas skolu superlīgas" astotajā sezonā turnīram būs jauna vizuālā identitāte
Jaunups norādīja, ka ar superlīgas organizatorisko pusi joprojām viss ir kārtībā, jo "VEF Rīga" kopā ar "Ghetto Games" un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi cenšas ne tikai saglabāt labās lietas no iepriekšējiem gadiem, bet arī ieviest ko jaunu.
Basketbols

"VEF Rīgas skolu superlīgas" astotajā sezonā turnīram būs jauna vizuālā identitāte

Jauns.lv

"VEF Rīgas skolu superlīgas" gaidāmajā sezonā turnīram būs jauna vizuālā identitāte, kas liecina par šo sacensību stabilitāti un patstāvību, trešdien notikušajā preses konferencē atklāja sacensību organizatori.

"VEF Rīgas skolu superlīgas" astotajā sezonā turnī...

"VEF Rīgas skolu superlīgas" sacensības norisināsies jau astoto gadu pēc kārtas, un tās ir kļuvušas par nozīmīgāko basketbola turnīru Rīgas vispārējās izglītības iestāžu basketbola komandām, pārņemot Rīgas domes kausa izcīņas labākās tradīcijas.

Šosezon zēnu turnīrā ir pieteikušās 28 skolu komandas, kamēr meitenēm par Rīgas labākās basketbola komandas titulu cīnīsies 12 skolas.

""VEF Rīgas skolu superlīga" ir absolūti stabils un pastāvīgs projekts, neatkarīgi no tā, kas ir projekta veidotāji un atbalstītāji. Tāpēc bija svarīgi izstrādāt individualizētu superlīgas identitāti, kas, manuprāt, ir lieliski izdevies," žurnālistiem sacīja Latvijas vicečempiones "VEF Rīga" prezidents Edgars Jaunups. "Jaunajā superlīgas logo, kas ir mākslas darbs, attēlots stilizēts S burts, kas simbolizē ne tikai superlīgas vārdu, bet arī, piemēram, Supermenu. Ceru, ka šis kļūs par svarīgu zīmolu, par kuru jaunieši cīnīsies arī pēc 20 gadiem."

Jaunups norādīja, ka ar superlīgas organizatorisko pusi joprojām viss ir kārtībā, jo "VEF Rīga" kopā ar "Ghetto Games" un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi cenšas ne tikai saglabāt labās lietas no iepriekšējiem gadiem, bet arī ieviest ko jaunu.

Informē par "VEF Rīgas skolu superlīgas" sezonu

Informē par "VEF Rīgas skolu superlīgas" sezonu

"Šis "VEF Rīgas skolu superlīgai" jau būs astotais gads, tāpēc liels gandarījums un liels paldies Rīgas domei un tās sporta pārvaldei, ka ilgtermiņā attīstām šo projektu. Ritenis ir izdomāts, nevienu gadu no jauna šī ideja nav jāpierāda, bet varam domāt, kā pasākumu uzlabot," teica Jaunups.

Tikmēr Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna uzsvēra, ka, ņemot vērā "VEF Rīgas skolu superlīgas" priekšteci - Rīgas domes kausa izcīņu -, šis būs jau 20.gads, kad tiek noskaidrotas labākās Rīgas skolu basketbola komandas.

"Šīs sacensības ir vienas no vecākajām Rīgas sporta sacensībām kopā ar "Rīgas kausiem" vieglatlētikā un "Rīgas ritmiem" mākslas vingrošanā. Šo 20 gadu laikā tajās ir piedalījušies ne tikai vēlāk izcili basketbolisti, bet arī nākamie sporta skolotāji, baņķieri un ietekmīgi cilvēki. Domāju, tas pats notiks ar tiem puišiem un meitenēm, kas cīnās tagad," sacīja Vīksna.

Savukārt "Ghetto Games" līderis Raimonds Elbakjans pateicās partneriem. "Trīsvienībā izdodas projektu veiksmīgi virzīt uz priekšu, taču vēl lielāka pateicība sporta skolotājiem, kuri veido komandas, aizrauj savus audzēkņus, rezervē zāles un veic tehnisko darbu, lai šādas sacensības notiktu," bilda viens no organizatoriem.

Viņš arī pauda gandarījumu, ka skolu superlīgai būs jauna identitāte. "Ja tā var teikt, mēs pirmos pārbaudījumus esam izturējuši, taču tagad turnīrs jāpapildina ar daudzām labām lietām, piemēram, jāiedod jauns un kvalitatīvs izskats. Darba daudz, taču esmu pārliecināts, ka mums kopā izdosies šo projektu realizēt labāk nekā iepriekšējos gados, jo tas ir mūsu moto - izdarīt labāk nekā iepriekš. Maziem solīšiem jāiet uz priekšu, jo virziens ir ļoti labs," sacīja Elbakjans.

Tāpat kā pērn zēnu turnīrā būs trīs divīzijas. Pirmās spēles C divīzijā tiks aizvadītas novembra sākumā, noskaidrojot labākās komandas, kuras iekļūs B divīzijā. Savukārt no tās astoņas labākās vienības pievienosies astoņām pērnās sezonas labākajām komandām A divīzijā, kurā cīņas sāksies pēc gadu mijas.

Savukārt meitenēm B divīzijā startēs astoņas komandas, bet četras pērnā gada labākās vienības sacensības sāks no A divīzijas spēlēm.

Iepriekšējā sezonā par "VEF Rīgas skolu superlīgas" uzvarētājiem kļuva Rīgas 49.vidusskolas zēni un meitenes, triumfējot attiecīgi ceturto un piekto gadu pēc kārtas.

LETA / Foto: Edijs Pālens/LETA