Minskas "Dinamo" turpinās startēt KHL, ievērojami samazinot leģionāru skaitu
2013. gada 21. marts, 10:59

Minskas "Dinamo" turpinās startēt KHL, ievērojami samazinot leģionāru skaitu

Jauns.lv

Pretēji izskanējušajām baumām Baltkrievijas kluba Minskas "Dinamo" vadība pieņēmusi lēmumu turpināt piedalīties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā, apstiprinājusi komanda.

Tāpat pieņemts lēmums nākamajā sezonā samazināt leģionāru skaitu vienībā.

Šīs sezonas regulāro čempionātu Minskas "Dinamo" noslēdza Rietumu konferences kopvērtējuma desmitajā vietā, par divu punktu tiesu atpaliekot no iekļūšanas Gagarina kausa turnīrā. Sezonu komanda tādējādi turpināja Cerību kausā, kura pusfinālā piekāpās vēlākajiem kausa ieguvējiem Rīgas "Dinamo".

Pēc neveiksmīgā starta regulārajā čempionātā un neiekļūšanas Gagarina kausa izcīņas turnīrā ar smagu kritiku vienības virzienā klajā nāca Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, izplatoties baumām par kluba izstāšanos no KHL.

Tagad pieņemts lēmums dalību turnīrā turpināt, saglabājot komandas šīs sezonas kodolu. Nākamajā sezonā vienībā spēlēs ne vairāk kā septiņi leģionāri, no kuriem viens var būt vārtsargs.

Kluba vadība izteikusi nolūku uzlabot spēlētāju pāreju procesu no Baltkrievijas čempionāta uz "Dinamo" pirmo komandu, kā arī panākt progresu vienības treniņu programmā un metodiskajās darbībās.

Pirmajās divās KHL sezonās Minskas klubs, neskatoties uz spēcīgo sastāvu un prāvo budžetu, nespēja iekļūt Gagarina kausa turnīrā, bet nākamajās divās sezonās izstājās Rietumu konferences ceturtdaļfinālā.

LETA