Basketbols
2013. gada 6. aprīlis, 12:19

Biedriņš rezervē; "Warriors" uzvaras attālumā no NBA izslēgšanas spēlēm

Jauns.lv

Latviešu centra spēlētāja Andra Biedriņa pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" vienība piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē 111:107 (23:37, 32:27, 32:14, 24:29) izbraukumā pieveica Fīniksas "Suns", nokļūstot vien viena panākuma attālumā no iespējas kvalificēties izslēgšanas spēlēm pirmoreiz kopš 2007.gada.

Tomēr Biedriņš neizgāja laukumā jau 15. no pēdējiem 17 mačiem un devītajā spēlē pēc kārtas. Vairāki Ziemeļamerikas basketbola speciālisti iepriekš pauda, ka sezonas izskaņā Kalifornijas vienības galvenais treneris Marks Džeksons mačos izmantos vēl šaurāku spēlētāju loku, samazinot Biedriņa iespējas šajā sezonā atgriezties laukumā.

"Warriors" komandas rindās rezultatīvākais ar 25 gūtajiem punktiem bija Klejs Tomsons, ar 22 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām atzīmējās Deivids Lī, bet Stīvena Karija kontā bija 18 punkti un 15 rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Suns" vienībā ar 32 punktiem izcēlās slovēņu basketbolists Gorans Dragičs, bet 25 punktus guva Maikls Bīslijs.

Jau 16.spēli pēc kārtas sākumsastāvā sāka "Warriors" komandas pamatcentrs austrālietis Endrjū Boguts, kurš nospēlētajās 20 minūtēs guva sešus punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Tikmēr komandas trešais centrs nigērietis Festuss Ezeli nospēlēja sešas minūtes, tiekot pie diviem punktiem un vienas atlēkušās bumbas.

"Warriors" komanda pēdējās 16 spēlēs izcīnījusi 11 uzvaras, kas seko periodam, kad 13 mačos vienība tika vien pie trim panākumiem.

Iepriekšējo reizi "Warriors" NBA izslēgšanas spēlēs piedalījās 2007.gadā, kad pirmajā kārtā sagādāja vienu no lielākajiem pārsteigumiem līgas vēsturē, pieveicot Dalasas "Mavericks", bet arī pirms tam viņi "play-off" cīņās nebija piedalījušies kopš 1994.gada.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Warriors" ar 44 uzvarām 76 mačos saglabā sesto vietu, bet Savukārt "Suns" komanda ar 23 panākumiem atrodas pēdējā, 15.vietā Rietumu konferencē.

LETA/Foto: AFP/LETA