"Warriors" bez Biedriņa palīdzības iekļūst NBA izslēgšanas spēlēs
Kamēr "Warriors" līderi Stīvens Karijs (ar muguru) un Deivids Lī apskaujas, Andra Biedriņa domas, šķiet, ir kaut kur citur.
Basketbols
2013. gada 10. aprīlis, 09:06

"Warriors" bez Biedriņa palīdzības iekļūst NBA izslēgšanas spēlēs

Jauns.lv

Latviešu centra spēlētāja Andra Biedriņa pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" vienība otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē ar 105:89 (26:26, 29:28, 31:16, 19:19) savā laukumā pieveica Minesotas "Timberwolves" komandu, pirmoreiz kopš 2007.gada kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Iepriekšējo reizi, kad "Warriors" piedalījās NBA izslēgšanas spēlēs, tā pirmajā kārtā sagādāja vienu no lielākajiem pārsteigumiem līgas vēsturē, pieveicot Dalasas "Mavericks", bet pirms tam viņi "play-off" cīņās nebija piedalījušies kopš 1994.gada. Līdz ar to šī "Warriors" basketbolistiem būs vien otrā līdzdalība izslēgšanas turnīrā nepilnu 20 gadu laikā.

Tomēr Biedriņš neizgāja laukumā jau 17. no pēdējiem 19 mačiem un 11 spēlē pēc kārtas. Vairāki Ziemeļamerikas basketbola speciālisti iepriekš pauda, ka sezonas izskaņā Kalifornijas vienības galvenais treneris Marks Džeksons mačos izmantos vēl šaurāku spēlētāju loku, samazinot Biedriņa iespējas šajā sezonā atgriezties laukumā.

"Warriors" komandas rindās rezultatīvākais ar 30 gūtiem punktiem bija Klejs Tomsons, ar 24 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm izcēlās Stīvens Karijs, savukārt pa 15 punktiem sameta Deivids Lī un Harisons Bārnss, kuri izcīnīja attiecīgi 12 un desmit atlēkušās bumbas.

Tikmēr "Timberwolves" vienības labā 17 punktus guva latviešu izcelsmes uzbrucējs Čeiss Badingers, kurš vien nesen atgriezies laukumā pēc kreisā ceļgala meniska plīsuma.

Jau 18.spēli pēc kārtas sākumsastāvā sāka "Warriors" komandas pamatcentrs austrālietis Endrjū Boguts, kurš nospēlētajās 30 minūtēs guva divus punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas. Tikmēr komandas trešais centrs nigērietis Festuss Ezeli nospēlēja 16 minūtes, tiekot pie trim punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

"Warriors" komanda pēdējās 18 spēlēs izcīnījusi 12 uzvaras, kas seko periodam, kad 13 mačos vienība tika vien pie trim panākumiem.

Četras kārtas pirms regulārās sezonas beigām Rietumu konferences kopvērtējumā "Warriors" ar 45 uzvarām 78 mačos saglabā sesto vietu, bet "Timberwolves" komanda ar 29 panākumiem 77 spēlēs atrodas 12.pozīcijā un jau zaudējusi cerības uz vietu "play-off".

Ja šodien noslēgtos regulārais čempionāts, "Warriors" Rietumu konferences ceturtdaļfinālā sacenstos ar Denveras "Nuggets" komandu, kas pašlaik atrodas trešajā vietā.

LETA/Foto: EPA/LETA