Hokejs

Daugaviņš izlaiž otro spēli pēc kārtas; "Bruins" kļūst par divīzijas līderiem. VIDEO

Jauns.lv

Uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien izcīnīja latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Bostonas "Bruins" komanda, kas ar 5:4 (3:0, 1:2, 1:2) izbraukumā pārspēja Ņūdžersijas "Devils" vienību.

Daugaviņš izlaiž otro spēli pēc kārtas; "Bruins" k...

Daugaviņš, kuru "Bruins" 27.martā ieguva no neaizsargāto spēlētāju saraksta, nebija pieteikts otrajai spēlei pēc kārtas. Līdz šim viņš sava jaunā kluba rindās aizvadījis divas spēles.

Izcīnītā uzvara "Bruins" hokejistiem ļāva kļūt par Austrumu konferences Ziemeļaustrumu divīzijas līderiem.

Līdz otrās trešdaļas ceturtajai minūtei viesi iekrāja četru bezatbildes vārtu pārsvaru, bet līdz trešās trešdaļas sestajai minūtei "Devils" prata pietuvoties līdz 3:4. Tomēr tad "Bruins" pusotras minūtes laikā atjaunoja divu vārtu pārsvaru, uz ko mājinieki atbildēja vien ar gūtiem vārtiem cīņas pēdējā minūtē.

Divus vārtus "Bruins" komandas labā guva Gregorijs Kempbels.

Kā ziņots, visu savu līdzšinējo NHL karjeru Daugaviņš bija aizvadījis Otavas "Senators" komandā. Pēc nokļūšanas "Bruins" rindās spēkā palicis latvieša iepriekš noslēgtā līguma termiņš, kas nozīmē, ka viņu saista attiecības līdz šīs sezonas beigām. Noslēdzoties līguma termiņam, Daugaviņš kļūs par ierobežoti brīvo aģentu.

Saīsinātajā NHL sezonā Daugaviņš līdz šim devies laukumā 21 mačā, kuros viņa kontā ir vieni gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles, kā arī negatīvs lietderības koeficients -7.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Bruins" ar 39 spēlēs izcīnītiem 56 punktiem kā savas divīzijas līderi atrodas otrajā pozīcijā, bet Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Vinipegas "Jets" komanda ar 42 punktiem 41 mačā ir devītajā vietā.

Mača interesantākie momenti - video:

LETA