Biedriņš atgriežas laukumā ar vienu atlēkušo bumbu un zaudējumu. VIDEO
Andris Biedriņš ( pa labi) 12 spēļu pārtraukuma atgriezās ar pieticīgu sniegumu.
Basketbols
2013. gada 12. aprīlis, 09:07

Biedriņš atgriežas laukumā ar vienu atlēkušo bumbu un zaudējumu. VIDEO

Jauns.lv

Pēc ilgāka pārtraukuma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē ceturtdien laukumā atgriezās latviešu centra spēlētājs Andris Biedriņš, bet viņa pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" vienība regulārā čempionāta spēlē ceturtdien ar 97:116 (27:31, 27:29, 23:36, 20:20) savā laukumā piekāpās Oklahomasitijas "Thunder" komandai.

Biedriņš laukumā atgriezās pēc 12 spēļu pārtraukuma. Kopumā latvietis bija izlaidis 17 no pēdējiem 19 "Warriors" komandas mačiem.

Šoreiz latvietis nospēlēja sešas minūtes un 19 sekundes, kuru laikā metienus pa grozu neizpildīja, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un nopelnīja vienu personīgo piezīmi.

"Warriors" komandas rindās rezultatīvākais ar 22 gūtiem punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Stīvens Karijs, bet 19 punktus sameta Džerets Džeks.

Jau 19.spēli pēc kārtas sākumsastāvā sāka "Warriors" komandas pamatcentrs austrālietis Endrjū Boguts, kurš nospēlētajās desmit minūtēs palika bez punktiem un izcīnīja četras atlēkušās bumbas. Boguts spēli priekšlaicīgi noslēdza potītes traumas dēļ un pagaidām nav zināms, kad viņš varēs atgriezties laukumā. Tikmēr komandas trešais centrs nigērietis Festuss Ezeli nospēlēja 21 minūti, tiekot pie sešiem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām.

Savukārt "Thunder" vienībā tuvu "triple-dobule" bija viena no līgas spožākajām zvaigznēm Kevins Durants, kurš guva 31 punktu, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un izpildīja astoņas rezultatīvas piespēles. Vēl 23 punktus guva Kevins Mārtins, bet 18 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles bija Raselam Vestbrūkam.

Kā ziņots, "Warriors" komanda jau pirms šī mača bija kvalificējusies izslēgšanas spēlēm. "Play-off" turnīrā "Warriors" piedalīsies pirmoreiz kopš 2007.gada un tikai otro reizi 19 gadu laikā.

Iepriekšējo reizi, kad "Warriors" piedalījās NBA izslēgšanas spēlēs, tā pirmajā kārtā sagādāja vienu no lielākajiem pārsteigumiem līgas vēsturē, pieveicot Dalasas "Mavericks", bet pirms tam viņi "play-off" cīņās nebija piedalījušies kopš 1994.gada.

Trīs kārtas pirms regulārās sezonas beigām Rietumu konferences kopvērtējumā "Warriors" ar 45 uzvarām 79 mačos saglabā sesto vietu, bet "Thunder" komanda ar 58 panākumiem ir konferences līdere.

Ja šodien noslēgtos regulārais čempionāts, "Warriors" Rietumu konferences ceturtdaļfinālā sacenstos ar Denveras "Nuggets" komandu, kas pašlaik atrodas trešajā vietā.

Mača interesanatākie momenti - video:

LETA/Foto: AFP/LETA