Andris Biedriņš guvis vēl vienu savainojumu
Savainojumi un pārliecības trūkums Andrim Biedriņam (pa labi) ir traucējuši aizvadīt pārliecinošāk šo sezonu.
Basketbols
2013. gada 16. aprīlis, 09:18

Andris Biedriņš guvis vēl vienu savainojumu

Jauns.lv

Muguras problēmu dēļ pirmdien laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē nedevās latviešu centra spēlētājs Andris Biedriņš, bet viņa pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" vienība ar 116:106 (27:28, 27:29, 28:22, 34:27) savā laukumā uzvarēja Sanantonio "Spurs" komandu.

Iepriekšējās divās spēlēs Biedriņš pēc ilgāka pārtraukuma bija devies laukumā, tomēr šoreiz viņam to liedza muguras lejasdaļas savainojums. Tā nopietnība pašlaik netiek precizēta.

Vēl vienu iespaidīgu sniegumu "Warriors" komandā nodemonstrēja Stīvens Karijs, kurš guva 35 punktus, bet 23 punkti Kleja Tomsona kontā.

Savukārt "Spurs" labā, komandai iztiekot bez līderiem Tima Dankana un Tonija Pārkera, 25 punktus guva Gerijs Nīls.

Otro maču pēc kārtas potītes savainojuma dēļ izlaida "Warriors" komandas pamatcentrs austrālietis Endrjū Boguts. Līdz ar to arī šo spēli pamatsastāvā sāka vienības trešais centrs nigērietis Festuss Ezeli, kurš nospēlēja 29 minūtes, tiekot pie astoņiem punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Kā ziņots, "Warriors" komanda jau iepriekš bija kvalificējusies izslēgšanas spēlēm. "Play-off" turnīrā "Warriors" piedalīsies pirmoreiz kopš 2007.gada un tikai otro reizi 19 gadu laikā.

Iepriekšējo reizi, kad "Warriors" piedalījās NBA izslēgšanas spēlēs, tā pirmajā kārtā sagādāja vienu no lielākajiem pārsteigumiem līgas vēsturē, pieveicot Dalasas "Mavericks", bet pirms tam viņi "play-off" cīņās nebija piedalījušies kopš 1994.gada.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā "Warriors" ar 46 uzvarām 81 mačā saglabā sesto vietu, bet "Spurs" komanda ar 58 panākumiem atrodas otrajā pozīcijā.

Ja šodien noslēgtos regulārais čempionāts, "Warriors" Rietumu konferences ceturtdaļfinālā sacenstos ar Denveras "Nuggets" komandu, kas pašlaik atrodas trešajā vietā. Līdz regulārā čempionāta beigām "Warriors" atlicis aizvadīt vēl tikai vienu spēli.

LETA/Foto: AFP/LETA