No hokeja izlases atskaitīti Saulietis, Porejs un Hartmanis
Kaspars Saulietis, kurš pērn nospēlēja ļoti veiksmīgi, šogad uz pasaules čempionātu nedosies.
2013. gada 30. aprīlis, 11:59

No hokeja izlases atskaitīti Saulietis, Porejs un Hartmanis

Jauns.lv

No Latvijas hokeja izlases īsi pirms dalības pasaules čempionātā atskaitīti trīs spēlētāji, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

No otrdienas ar izlasi vairs kopā netrenējas aizsargs Mārtiņš Porejs, kā arī uzbrucēji Toms Hartmanis un Kaspars Saulietis.

Līdz ar to pašlaik izlases sastāvā ir trīs vārtsargi, kas visi arī brauks uz turnīru, - Edgars Masaļskis, kurš gan traumas dēļ nepiedalījās nevienā pārbaudes spēlē, Māris Jučers un Kristers Gudļevskis.

Tāpat komandas sastāvā šobrīd ir deviņi aizsargi, ieskaitot Artūru Kuldu, kurš šonedēļ valstsvienībai pievienosies no Ziemeļamerikas. Bez Kuldas izlases sastāvā ir arī Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Māris Jass, Oskars Cibuļskis, Agris Saviels, Jānis Andersons, Ralfs Freibergs un Krišjānis Rēdlihs.

Izlases treneru rīcībā tagad ir 14 uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Armands Bērziņš, Ronalds Ķēniņš, Roberts Jekimovs, Miks Indrašis, Koba Jass, Vitālijs Pavlovs, Aleksejs Širokovs, Andris Džeriņš, Juris Štāls un Māris Bičevskis.

Izlases vadība cer, ka drīzumā sezona varētu beigties Zemgum Girgensonam, kura komanda ir viena zaudējuma attālumā no sezonas beigām Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Tādējādi pašlaik, ieskaitot Kuldu un neieskaitot Girgensonu, izlasē ir 26 spēlētāji. Čempionātam varēs pieteikt 25 hokejistus, bet katrai konkrētajai spēlei - 22.

Paredzams, ka izlasē tiks iekļauti trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji.

Sakarā ar aizkavēto bagāžu no Parīzes, otrdienas treniņā uz ledus nestrādā vārtsargi Gudļevskis un Jučers, aizsargs Saviels, kā arī uzbrucēji Džeriņš un Meija.

Vēlāk otrdien paredzēta Latvijas izlases preses konference, kurā plānots nosaukt galējo sastāvu dalībai čempionātā.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu, bet grupu vājākās komandas zaudēs vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA