Nolans vēl nav izlēmis, vai Masaļskis spēlēs jau pirmajā mačā
Edgara Masaļska veselības gatavība pirmajai pasaules čempionāta spēlei ir neskaidra.
2013. gada 30. aprīlis, 17:49

Nolans vēl nav izlēmis, vai Masaļskis spēlēs jau pirmajā mačā

Jauns.lv

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans vēl nav izlēmis, vai pamatvārtsargs Edgars Masaļskis spēlēs jau pasaules čempionāta pirmajā mačā.

Latvijas izlase ar maču pret Krieviju sestdien Helsinkos uzsāks dalību pasaules čempionātā, tomēr potenciālais pamatvārtsargs Masaļskis traumas dēļ nebija spējīgs piedalīties nevienā pārbaudes spēlē.

Kaut sagatavošanās ciklā Latvijas izlase septiņās pārbaudes spēlēs cieta sešas neveiksmes, Nolans ir noskaņots optimistiski.

"Komanda ir kļuvusi par komandu. Treniņnometne bija izaicinājumiem bagāta un ļāva izpausties daudzu spēlētāju raksturiem," otrdien notikušajā preses konferencē izteicās kanādiešu speciālists. "Jūtos pacilāts un esmu lepns par puišiem. Sastāvs ir nokomplektēts par 99%, taču mums vēl jāgaida, kas notiks ar Ziemeļamerikas spēlētājiem."

Kā ziņots, otrdien no izlases kandidātu saraksta tika atskaitīti aizsargs Mārtiņš Porejs, kā arī uzbrucēji Toms Hartmanis un Kaspars Saulietis.

Bez trīs vārtsargiem pašlaik kandidātu vidū ir deviņi aizsargi, ieskaitot Artūru Kuldu, kurš jau ieradies Rīgā, un 14 uzbrucēji.

Paredzams, ka izlasē tiks iekļauti astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji, bet viena uzbrucēja vieta, visticamāk, tiks taupīta Zemgum Girgensonam, kura komanda ir viena zaudējuma attālumā no sezonas beigām Amerikas hokeja līgā (AHL).

Tādējādi pašlaik, ieskaitot Kuldu un neieskaitot Girgensonu, izlasē ir 26 spēlētāji. Čempionātam varēs pieteikt 25 hokejistus, bet katrai konkrētajai spēlei - 22.

Runājot par Masaļski, Nolans izteicās, ka vārtsargs jūtas labi un vēlas spēlēt, taču treneris vēl nav izlēmis, vai viņš spēlēs jau mačā ar Krieviju.

"Artūrs Irbe viņu cītīgi gatavo," stāstīja Nolans.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

"Čempionātā nebūs pretinieku, kuriem gatavosimies vairāk nekā citiem," teica Nolans. "Mums nepieciešams stabils sniegums."

"Atšķirībā no pagājušā gada, spēlētāji nedzīvos viesnīcā kopā ar ģimenēm. Ģimenes varēs braukt līdzi, bet dzīvos citā viesnīcā," atklāja treneris.

Kā ziņots, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde izvirzījusi mērķi valstsvienībai sasniegt ceturtdaļfinālu. Lai to paveiktu, Latvijas izlasei astoņu komandu apakšgrupā pēc viena apļa turnīra jāiekļūst labāko četriniekā.

"Federācija ir paveikusi maksimumu, lai komanda čempionātam būtu gatava," pārliecināts ir LHF prezidents Kirovs Lipmans. "Problēmu šogad bija daudz, it īpaši jau savainojumi, taču komandā ir tie, kuri grib cīnīties."

Kā ziņots, traumu dēļ Latvijas izlases rindās čempionātā nespēlēs uzbrucējs Miķelis Rēdlihs un aizsargs Oskars Bārtulis, bet personīgi apstākļi ir aizsargam Arvīdam Reķim. Tāpat savainojumus nepaspēja izārstēt aizsargi Jēkabs Rēdlihs un Guntis Galviņš, kā arī uzbrucēji Roberts Bukarts un Mārtiņš Karsums.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA, Evija Trifanova/LETA