2013. gada 10. maijs, 00:15

Krišjānis Rēdlihs: pierādījām, ka ar šo komandu viss ir kārtībā

Jauns.lv

Ar gūto uzvaru pār pasaules vicečempioniem slovākiem Latvijas hokeja izlase pierādījusi, ka ar šo vienības sastāvu viss ir kārtībā un tas ir spējīgs tikt pie lielām uzvarām, izcēla komandas aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Kā ziņots, ar trim gūtajiem vārtiem pasaules čempionāta spēlē ceturtdien izcēlās Lauris Dārziņš, palīdzot Latvijas izlasei ar rezultātu 5:3 (3:1, 1:1, 1:1) pieveikt pagājušā gada turnīra finālisti Slovākiju. Šī Latvijas izlasei bija pirmā uzvara šī gada pasaules čempionātā.

"Objektīvi skatoties, pirmās čempionāta spēles bija pret favorītu komandām, bet mačā pret austriešiem mums neizdevās savu dominanci pārvērst rezultātā. Galvenais bija nenolaist galvas, jo ar komandu viss ir kārtībā. Skatījāmies uz turnīru objektīvi un skaidri sapratām, ka visu varam izdarīt," pēc mača aģentūrai LETA izteicās Rēdlihs. "Maksimāli centāmies palīdzēt Kristeram Gudļevskim. Laimīgi ir visi."

"Cīņas ritējums bija līdzīgs iepriekšējām – ļoti labi sākām, bet tad ielaistie vārti komandas virzību mazliet apstādināja. Šoreiz pratām to neņemt vērā un turpināt lauzties uz vārtiem," izcēla aizsargs. "Tas, ka Francijas izlase iepriekš uzvarēja Krieviju, mūs turnīrā neiespaido, jo viss joprojām ir atkarīgs no mums pašiem."

"Līdz ar to, ka esam apliecinājuši mūsu spējas, komandai būs dubults pacēlums. Ja mēs ticam, tad mēs varam," piebilda Rēdlihs, kurš nevarēja atminēties, kad Latvijas izlase pēdējo reizi pasaules čempionāta spēlē guvusi piecus vārtus.

Turpmākajos turnīra mačos Latviju sestdien sagaidīs spēle ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

LETA