Čehijas hokeja izlase salauž pastarītes Slovēnijas pretestību
Uz ceturto vietu ar astoņiem punktiem pakāpās Čehija.
2013. gada 10. maijs, 20:10

Čehijas hokeja izlase salauž pastarītes Slovēnijas pretestību

Jauns.lv

Samērā smagu uzvaru pasaules hokeja čempionāta Stokholmas apakšgrupas spēlē piektdien guva Čehija, kas ar rezultātu 4:2 (2:2, 0:0, 2:0) pieveica Slovēniju, iekļūstot ceturtdaļfināla zonā.

Rezultātu sestajā minūtē atklāja čehu hokejists Petrs Koukals, tomēr nākamos divus vārtus guva slovēņi Roberts Saboličs un Roks Tičars. Pirmās trešdaļas pēdējā minūtē izlīdzinājumu 2:2 Čehijai panāca Jirži Hudlers.

Otrajā trešdaļā rezultāts nemainījās, un vadību Čehija atguva vien 46.minūtē, kad izcēlās Zbiņeks Mihaleks. Savukārt punktu spēlei 56.minūtē pielika Jirži Novotnijs.

Vēl vienā Stokholmas grupas spēlē piektdien Baltkrievija tiksies ar Kanādu.

Grupā joprojām līdere ar 11 punktiem četrās spēlēs ir daudzus pārsteigumus sagādājusī Šveice, kurai punktu zaudē Kanāda, bet trešā ar deviņiem punktiem ir Zviedrija, kas jau aizvadījusi piecas spēles.

Uz ceturto vietu ar astoņiem punktiem pakāpās Čehija, kurai divus punktus zaudē Norvēģijas izlase. Baltkrievijai un Dānijai ir pa trim punktiem, bet pastarītei Slovēnijai - viens punkts.

Kā ziņots, 77.pasaules čempionāts risinās Stokholmā un Helsinkos. Sacensībās 16 komandas sadalītas divās grupās. Helsinku apakšgrupā sacentīsies ASV, Austrija, Francija, Krievija, Latvija, Slovākija, Somija un Vācija. Savukārt Stokholmas grupā tiksies Baltkrievija, Čehija, Dānija, Kanāda, Norvēģija, Slovēnija, Šveice un Zviedrija.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

LETA, Foto: AFP/LETA