Basketbols
2013. gada 22. maijs, 11:34

Pie NBA drafta pirmā izvēlas kārtas numura tiek "Cavaliers" komanda

Jauns.lv

Šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā ar pirmo kārtas numuru izvēlēsies Klīvlendas "Cavaliers" vienība, noskaidrojies naktī uz otrdienu veiktajā izlozē.

Klīvlendas komanda jaunos spēlētājus ar pirmo numuru izvēlēsies jau otro reizi trīs gadu laikā. 2011.gadā tā savā paspārnē kā pirmo paņēma aizsargu Kairiju Īrvingu, kurš ātri vien kļuva par vienu no komandas līderiem un pēc pirmās sezonas tika atzīts par NBA labāko debitantu. Savukārt 2003.gadā "Cavaliers" ar pirmo numuru izvēlējās nākamo līgas superzvaigzni Lebronu Džeimsu, kurš Klīvlendas klubam palīdzēja no pastarītes lomas tikt līdz viena no līgas līderiem statusam.

Šosezon "Cavaliers" bija trešā vājākā komanda, uzvarot vien 24 spēlēs no 82 un piedzīvojot 58 zaudējumus.

Par drafta loterijas favorītiem tika uzskatīti Orlando "Magic", kas bija sezonas vājākā komanda, taču noslēgumā tā tika pie otrā kārtas numura.

Kā trešā 2013.gada drafta ceremonijā, kas norisināsies 27.jūnijā, varēs izvēlēties Wašingtonas "Wizards".

Pie ceturtā numura tika Šarlotes "Bobcats", piektā - Fīniksas "Suns", sestā - Ņūorleānas "Pelicans", septītā - Sakramento "Kings", astotā - Detrotas "Pistons", devitā - Minesotas "Timberwolves", desmitā - Portlendas "Trail Blazers".

Savukārt ar 11.kārtas numuru jaunos spēlētājus izvēlēsies Fliadelfijas "76ers", 12. - Toronto "Raptors", 13. - Dalasas "Mavericks" un ar 14. - Jūtas "Jazz".

LETA