Roland Garros turnīra favorīts - „māla karalis” Rafaels Nadals
Rafaels Nadals triumfējis šajā turnīrā septiņās no astoņām piedalīšanās reizēm.
Citi sporta veidi
2013. gada 23. maijs, 15:05

Roland Garros turnīra favorīts - „māla karalis” Rafaels Nadals

Jauns.lv

OPTIBET eksperti uzvaru Roland Garros turnīrā prognozē pašreizējam titula īpašniekam „māla karalim” Rafaelam Nadalam. Sieviešu konkurencē nopietnākais pieteikums titulam sagaidāms no Serēnas Viljamas.

Svētdien, 26. maijā Parīzē sāksies jau 112.Francijas atklātais tenisa čempionāts jeb Roland Garros.

Arī šogad vīriešu konkurencē izteikts favorīts ir pašreizējais titula īpašnieks “māla karalis” Rafaels Nadals. Spānis triumfējis šajā turnīrā septiņās(!) no astoņām reizēm, kad piedalījies. Optibet arī 2013.gada turnīrā prognozē Nadala uzvaru ar 60 % varbūtību. Lielākos sarežģījumus cīņā par titulu Nadalam noteikti sagādās ATP ranga līderis Novaks Džokovičs, kurš šogad jau ir Nadalu uzvarējis Montekarlo. Pirms sezonas Džokovičs izteicās, ka viņa galvenais uzdevums šogad ir iegūt savā īpašumā Roland Garros titulu, tāpēc viņš šim turnīram būs īpaši gatavojies. Džokoviča izredzes tiek vērtētas ar 30 % varbūtību. Rodžeram Federeram izredzes uzvarēt tiek vērtētas stipri zemāk- tikai  5 %. No turnīra savu dalību atsaukuši gan britu tenisa līderis Endijs Marejs, gan Argentīnas 1. numurs Huans Martins del Potro, to varētu skaidrot ar faktu, ka māla segums nav viņu iemīļotākais segums un savu uzmanību viņi vērsīs uz pārējiem trim Grand Slam turnīriem.    

Ernesta Gulbja izredzes iegūt Roland Garros titulu tiek vērtētas ar 1 %. Lai arī Ernests šogad rāda ļoti labu un stabilu sniegumu, viņš neatradīsies izsēto lokā, un tas nozīmē, ka jau 1. kārtā var tikties ar jebkuru no TOP 20 spēlētājiem.

Sievietēm izteikta favorīte ir ASV pārstāve Serēna Viljamsa. Viņas izredzes tiek vērtētas ar 45 % varbūtību. Viljamsa, būdama lieliskā formā, ir nepārspējama uz jebkura seguma, taču tieši māls varētu būt visneparocīgākais Viljamsai, kurai bieži ir problēmas ar kustēšanos un motivāciju. Kā otrā favorīte ar 20 % iespēju uzvarēt ir pērnā gada čempione krieviete Marija Šarapova. Šarapova šogad ir labā formā, tāpēc ir pamatotas cerības arī šogad triumfēt Roland Garros turnīrā. Kā trešā favorīte tiek minēta baltkrieviete Viktorija Azarenka, kurai gan māls vienmēr ir sagādājis grūtības, un viņa dod priekšroku hard segumam. Grūtības favorītu trijniekam varētu sagādat gan Lī Na, gan Sara Errani, jo sieviešu tenisā pārsteigumi ir daudz biežāk sastopama parādība kā vīriešu.

Karlīna Timofejeva, Foto: AFP/LETA

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar OPTIBET