Biedriņš atgriežas! Bagatskis: Andris ir pateicis savu jāvārdu izlasei
Andrim Biedriņam šī nebija veiksmīgākā sezona karjerā un arī iespaidīgajā līgumā ir palicis vairs tikai viens gads. Pēdējais laiks, lai atgūtu pārliecību un nopelnītu nākamo līgumu.
Basketbols
2013. gada 14. jūnijs, 14:07

Biedriņš atgriežas! Bagatskis: Andris ir pateicis savu jāvārdu izlasei

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis intervijā „Sporta Avīze +” atklājis, ka šogad Eiropas čempionāta finālturnīrā valstsvienībai palīdzēs vienīgais NBA spēlējošais latviešu basketbolists Andris Biedriņš.

Bagatskis sarunā ar „Sporta Avīze +” atklāj, ka pats personīgi ar Latvijas labāko centra spēlētāju nav runājis, bet pauž pārliecību, ka Andris Biedriņš ir apstiprinājis šovasar palīdzēt izlasei: „Pats neesmu runājis. Mēģināju sakontaktēties ar Andri, bet man neizdevās. Spēlētājiem galvenais bija pabeigt darbu klubos, nedaudz nomierināties un tad gatavoties jaunam cēlienam - šobrīd izlasei. Esmu mājās neilgu brīdi, bet esmu priecīgs un domāju, ka tāda ir visa izlase, jo Andris ir pateicis savu jāvārdu izlasei.”

Tāpat Bagatskis atklāj, ka viņam ir izdevies panākt optimālo, jo ir saglabāts izlases kodols, bet komandu papildinās pirms gada cerētie trīs pieredzējušie spēlētāji. Tieši tie, kurus treneris visvairāk bija vēlējies: „Komandai bija vajadzīgi divi trīs pieredzējušie spēlētāji. Optimālais variants, ja spēlē Blūms, Janičenoks un Biedriņš,” pārliecināts ir Bagatskis. Kā zināms, tieši šie trīs spēlētāji, visticamāk, arī būs Latvijas izlases galvenā trenera rīcībā.

Vēl Bagatskis intervijā atklāj, ka par Latvijas valstsvienību atzinīgus vārdus ir teikuši dažādu Balkānu reģiona basketbola speciālisti, kuri gan neslēpj, ka Eiropas čempionāta „Nāves grupā” (bez Latvijas arī Bosnija un Hercegovina, Serbija, Melnkalne, Lietuva un Maķedonija), latvieši būs pastarīši, bet pat lielvalsts Serbija baidoties no Latvijas agresīvās spēles.

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris arī ieskicē Andra Biedriņa lomu Latvijas izlasē. Bagatskis neredz nekādu iemeslu, kāpēc, lai Andris nespēlētu tikpat labi kā pirms četriem gadiem, kad izlasē spēlēja pēdējo reizi. Treneris ir pārliecināts, ka viņš zina kā izmantot Biedriņu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, kas ir Goldensteitas „Warriors” klubā spēlējošā centra stiprākais ierocis un viņš šajā jomā ir viens no labākajiem Eiropā. Tas krietni uzlabos arī visas valstsvienības spēli aizsardzībā. Bagatskis ir pārliecināts, ka Biedriņa spēlēšana ikvienam pretiniekam radīs milzīgas problēmas tikt līdz groza apakšai.

Kā zināms, ceturtdien tika nosaukti 17 Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti dalībai Slovēnijā notiekošajā čempionātā. Tiesa, no šī saraksta jau ir svītrots talantīgais uzbrucējs Dāvis Bertāns, kurš Serbijas čempionāta finālsērijas pēdējā mačā pārrāva ceļgala krusteniskās saites.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti:

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas "Spartak", Krievija), Edgars Jeromanovs (Norčēpingas "Dolphins", Zviedrija), Jānis Blūms (Viļņas "Lietuvos rytas", Lietuva), Žanis Peiners ("Latvijas Universitāte"), Dairis Bertāns, Kristaps Janičenoks, Kaspars Bērziņš (visi - "VEF Rīga"), Rihards Kuksiks (Kijevas "Budiveļņik", Ukraina), Mārtiņš Laksa, Jānis Timma, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers (visi - "Ventspils"), Mareks Mejeris ("Knet", Spānija), Dāvis Bertāns (Belgradas "Partizan", Serbija), Rolands Freimanis (Montegranaro "Sutor", Itālija), Andrejs Šeļakovs ("Melilla", Spānija), Andris Biedriņš (Goldensteitas "Warriors", NBA).  

Kasjauns.lv/Foto: AFP/LETA