Basketbolists Mareks Mejeris Jāņus sagaidīs Losandželosas "Lakers" nometnē
Bijušais "Liepājas lauvu" uzbrucējs Mareks Mejeris turpina sevis atrādīšanu ASV.
Basketbols
2013. gada 17. jūnijs, 16:21

Basketbolists Mareks Mejeris Jāņus sagaidīs Losandželosas "Lakers" nometnē

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris vasaras saulgriežus sagaidīs Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" treniņos, ziņo Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapa.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Mejeris atrādījās citam līgas klubam Detroitas "Pistons".

"Parādīju, kas esmu un ko māku. Treniņā bijām seši basketbolisti un spēlējām savā starpā," izteicies Mejeris. "Tāpat izpildīju personības testu. "Pistons" pārstāvji teica, ka jāpiestrādā svaru zālē, bet neko vairāk. Katrā ziņā, tur viss notika ļoti profesionālā līmenī - ģērbtuves, svaru zāle, treniņu zāles, milzīga spēles zāle, virtuve, spa un daudz kas cits. Neko labāku basketbolists nevar vēlēties."

"Detroitas komanda pārbauda ļoti daudz spēlētāju un tad skatās, kas viņiem vajadzīgs. Neko vairāk no viņiem arī neesmu dzirdējis. Ja viņiem spēlētājs iepatīkas, tad sīkāk interesējas sarunās ar aģentu," atklājis Mejeris, kurš šobrīd atrodas Losandželosā.

Basketbolists ap 20.jūniju dosies uz Memfisu, lai atrādītos vietējai "Grizzlies" komandai, bet 24.jūnijā Mejeris būs atpakaļ Losandželosā, lai par savu varēšanu pārliecinātu "Lakers" pārstāvjus.

"Sākotnēji biju domājis Amerikā palikt vien līdz 4.jūnijam, taču viss ir veiksmīgi ievilcies," secinājis Mejeris. "Pa šo laiku esmu sapratis, uz ko jāstrādā un kādam jābūt, lai spēlētu NBA. Lai tur iekļūtu, vajag lielu veiksmi. Bet, kad esi tur nonācis, ir vieglāk, jo pašam ir mazāk jādomā, bet vairāk jādara."

Kā ziņots, Mejeris no 25.maija līdz 3.jūnijam ASV pilsētā Santamonikā piedalījās treniņnometnē, kurā savas spējas demonstrēja arī šī gada NBA drafta kandidāti.

Šosezon Spānijas otrās līgas - LEB "Gold" - kluba "Knet" sastāvā Mejeris nospēlēja 26 spēles, vidēji ik mačā gūstot 9,5 punktus, kā arī izcīnot 5,2 atlēkušās bumbas. Savā otrajā sezonā "Knet" sastāvā Mejeris vidēji uz laukuma pavadīja 24 minūtes.

Ar savu sniegumu Mejeris palīdzēja klubam saglabāt vietu Spānijas otrajā līgā, sērijā līdz trim uzvarām ar rezultātu 3-2 pārspējot "Ourense" vienību.

NBA šī gada drafts risināsies 27.jūnijā Ņujorkā. Uz to cer pretendēt arī vēl viens latviešu basketbolists - Jānis Timma.

Mejeris un Timma ir iekļauti Latvijas izlases kandidātu sarakstā dalībai gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA