Pauls Jonass uzvar Eiropas čempionāta Ķeguma posmā
Pauls Jonass ir pārliecinošs līderis Eiropas čempionāta kopvērtējumā.
Citi sporta veidi
2013. gada 7. jūlijs, 11:50

Pauls Jonass uzvar Eiropas čempionāta Ķeguma posmā

Jauns.lv

Latvijas jaunais motobraucējs Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta (EMX) trešajā posmā 125 kubikcentimetru klasē, kas risinās Ķegumā.

Jonass pēc starta bija otrais un pārņēma vadību otrajā aplī, līdz finišam noturot stabilu piecu sekunžu pārsvaru, ko pēdējos apļos vēl vairāk palielināja. Tāpat no Latvijas sportistiem punktos iebrauca arī Tomass Šileika, kurš finišēja 12.pozīcijā, un Kristers Drevinskis - viņam 16.vieta.

"Nedaudz kļūdījos pēc starta. Startu it kā izcēlu, bet tad kļūdījos tam sekojošās "pumpās". Pēc tam mani iespieda iekšmalā un nesanāca izbraukt kā līderim. Tālāk braucienā piedzina rokas un nemaz nebija tik viegli, taču beigās viss izdevās kā plānots," pēc uzvaras aģentūrai LETA sacīja Jonass.

"Vēl palikuši pieci Eiropas čempionāta posmi, pasaules čempionāts un Holandes čempionāts, kā arī startēšu Latvijas čempionātā 1.septembrī Cēsīs. Superkausā šogad nebraukšu," savos tuvākajos nākotnes plānos dalījās motobraucējs.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Jonass ar maksimāli iespējamajiem 100 punktiem pašlaik ir pārliecinošs līderis, tuvāko konkurentu apsteidzot par 28 punktiem. Divos posmos startējušais Šileika ar 22 punktiem ieņem 13.vietu. Tikmēr tikai vienā posmā startējušais Drevinskis ar pieciem punktiem čempionāta kopvērtējumā ir 30.vietā.

Nākamais posms jūlija beigās norisināsies Vācijā.

EMX 125 kubikcentimetru klasē Jonass debitēja pērn, kad kopvērtējumā izcīnīja augsto piekto vietu. Savukārt vēl gadu pirms tam Jonass triumfēja pasaules junioru čempionātā 85 kubikcentimetru klasē.

Kā ziņots, svētdien Ķegumā norisinās pasaules čempionāta posms motokrosā, kurā tiks noskaidroti uzvarētāji ne tikai prestižajās MX1 un MX2 klasēs, bet arī EMX posmos 125 un 250 kubikcentimetru klasēs.

2014.gadā Ķegumā risināsies gada prestižākais notikums motokrosā pasaulē - Nāciju kausa izcīņa.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA