Štālbergs: viss būs kaķim zem astes, ja nespēsim tā nospēlēt arī ceturtdaļfinālā
"Izskatās, ka fiziski un taktiski būsim gatavi cīņai ar jebkuru pretinieku ceturtdaļfinālā - vai tā būtu Melnkalne, Vācija vai Horvātija. Galvenais - jābūt gataviem arī mentāli. Jābūt uzvarētāju raksturam. Ticu, ka šai komandai tāds ir," pauda Štālbergs.
Basketbols
2013. gada 16. jūlijs, 22:15

Štālbergs: viss būs kaķim zem astes, ja nespēsim tā nospēlēt arī ceturtdaļfinālā

Jauns.lv

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase Tallinā notiekošajā Eiropas čempionātā sagādā treneriem patīkamus brīžus, taču viss ieguldītais darbs būs vējā, ja komanda līdzīgu sniegumu nespēj nodemonstrēt arī ceturtdaļfinālā, uzskata vienības galvenais treneris Artūrs Štālbergs.

Kā ziņots, Latvijas izlase Eiropas čempionāta otrā posma otrajā mačā otrdien ar rezultātu 88:81 (23:16, 19:16, 28:22, 18:27) uzvarēja Itālijas vienaudžus. Latvijas izlasei, kas jau pirms šīs cīņas bija nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā, šī bija sestā uzvara tikpat turnīra spēlēs, kas komandai nodrošinājusi pirmo vietu otrā posma F apakšgrupā.

"Kaspara Vecvagara savainotais pirksts vēl ir jutīgs, tāpēc, ņemot vērā labvēlīgo situāciju tabulā, šodien nolēmām viņu pietaupīt. Ļoti patīkami, ka pamatsastāva saspēles vadītāja iziešana no ierindas neietekmēja ne komandas uzvarētāju garu, ne spēles kvalitāti," Štālberga teikto citē Latvijas Basketbola savienība (LBS). "Uzdevums bija visu spēli segt zonu, un tas deva augļus. Itāliešu uzbrukums nespēja pielāgoties, droši saņēmām iniciatīvu rokās un turējām to gandrīz visu spēles laiku. Otrā puslaika vidū panācām pat 19 punktu pārsvaru. Tad pretinieki pārgāja uz pavisam vienkāršu spēli - sāka mest no visām pozīcijām un visi pieci metās pakaļ atlēkušajai bumbai. Laukumā izraisījās haoss, kurā drusku apjukām. Tomēr pavisam uz pēdām viņi mums netika. Pēdējās minūtēs pārgājām uz cilvēks - cilvēku aizsardzību un nosargājām uzvaru."

"Mums, treneriem, ir viegli strādāt, jo komanda ļoti ātri uztver visas idejas. Šodien rīta treniņā mazliet pamainījām akcentus aizsardzībā, iespēlējām dažas jaunas sadarbības un spēlē viss gāja cauri. Domāju, ka pretiniekiem mūs ir grūti "noskautot", jo mūsu spēle visu laiku mainās," uzskata treneris. "Sešas uzvaras - tas ir ļoti patīkami, bet viss līdz šim izcīnītais būs kaķim zem astes, ja nespēsim tādā pašā līmenī nospēlēt arī ceturtdaļfinālā. Tagad visas domas jau pievēršam ceturtdienas mačam. Izdomāsim, kā būs labāk rīkoties rīt mačā ar Franciju - varbūt kādam spēlētājam dot atpūtu, bet varbūt nē, lai saglabātu spēļu ritmu."

Otrā posma noslēgumā trešdien Latvijas izlase tiksies ar Franciju, bet pēc tam piektdien komandu gaidīs ceturtdaļfināla spēle pret E apakšgrupas ceturto spēcīgāko komandu - Melnkalni, Vāciju vai Horvātiju.

"Izskatās, ka fiziski un taktiski būsim gatavi cīņai ar jebkuru pretinieku ceturtdaļfinālā - vai tā būtu Melnkalne, Vācija vai Horvātija. Galvenais - jābūt gataviem arī mentāli. Jābūt uzvarētāju raksturam. Ticu, ka šai komandai tāds ir," pauda Štālbergs.

Pirmajā posmā Latvijas izlase spēlēja C apakšgrupā, kur izcīnīja četras uzvaras pret Spāniju, Krieviju, Izraēlu un Bulgāriju. Pirmajā posmā bez Latvijas nepārspēta palika arī Grieķija, kas abām komandām uz otro posmu ļāva ņemt līdzi divas uzvaras.

Savukārt čempionāta otrā posmā pirmajā spēlē pirmdien ar 78:72 sīvā cīņā tika pieveikta Slovēnija.

Latvija U-20 Eiropas čempionātā ceturtdaļfinālā spēlēs trešo reizi pēc kārtas.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA