U-20 basketbolistiem nenozīmīgā mačā pārtrūkst uzvaru sērija; ceturtdaļfinālā pret Melnkalni
U-20 izlasei jau otro spēli nepalīdzēja uzbrukuma līderis Kaspars Vecvagars, kurš guvis savainojumu, bet ceturtdaļfinālā centīsies spēlēt.
Basketbols
2013. gada 17. jūlijs, 22:38

U-20 basketbolistiem nenozīmīgā mačā pārtrūkst uzvaru sērija; ceturtdaļfinālā pret Melnkalni

Jauns.lv

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase Tallinā notiekošā Eiropas čempionāta otrā posma noslēdzošajā mačā trešdien ar rezultātu 74:79 (19:27, 21:21, 11:18, 23:13) sīvā cīņā piekāpās Francijas vienaudžiem.

Latvijas izlasei, kas jau pirms šīs cīņas bija nodrošinājusi pirmo vietu F apakšgrupā un vietu ceturtdaļfinālā, šis bija pirmais zaudējums septiņās spēlēs.

Visa mača laikā Latvijas izlase ne reizi nespēja izvirzīties vadībā. Lai arī spēles pēdējās ceturtdaļas sākumā francūži panāca pat 18 punktu lielu pārsvaru, 17 sekundes pirms mača beigu signāla latvieši deficītu bija sadeldējuši līdz diviem punktiem. Tomēr Francija spēja nosargāt dažu punktu pārsvaru un uzvarēja.

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās bija uzbrucējs Pēteris Rēķis, kura kontā 16 punkti un septiņas izcīnītas atlēkušās bumbas, bet 12 punktus un astoņas atlēkušās bumbas pievienoja centra spēlētājs Andrejs Gražulis. Tāpat desmit punktus mačā guva Jānis Bērziņš.

Šajā mačā laukumā neizgāja vieni no turnīra līderiem Kaspars Vecvagars un Ojārs Siliņš. Kā zināms, Vecvagars otrā posma pirmajā mačā pret Slovēniju satraumēja pirkstu, taču Siliņa nespēlēšanas iemesli pagaidām nav zināmi.

Piektdien Latvijas komanda čempionātu turpinās ar ceturtdaļfināla maču pret Melnkalnes izlasi, kas E apakšgrupā ieņēmusi ceturto vietu. Mača sākums paredzēts plkst.15.45.

Pirmajā posmā Latvijas izlase spēlēja C apakšgrupā, kur izcīnīja četras uzvaras pret Spāniju, Krieviju, Izraēlu un Bulgāriju, savukārt čempionāta otrajā posmā tika uzvarēta Slovēnija un Itālija, bet piedzīvots zaudējums pret Franciju.

Pirmajā posmā komandas bija sadalītas četrās apakšgrupās, pa piecām komandām katrā. Grupas trīs labākās vienības turpināja cīņu par medaļām. Čempionāta otrajā kārtā 12 labākās komandas tika sadalītas divās grupās, līdzi ņemot divu maču rezultātus no pirmās kārtas spēlēm. Savukārt ceturtdaļfinālā iekļūst otrās kārtas katras grupas četras labākās vienības.

Pērn U-20 Eiropas čempionāts vīriešiem tika aizvadīts Slovēnijā. Bronzas medaļu izcīnīja Spānija, kas tikai ar viena punkta starpību uzvarēja Serbiju, bet tikpat dramatiska cīņa norisinājās arī par zeltu, Lietuvai ar viena punkta starpību pieveicot Franciju.

Latvijas komanda pagājušā gada čempionāta gaitā spēja uzvarēt nākamos Eiropas čempionus lietuviešus, bet ceturtdaļfinālā atzina serbu pārākumu. Noslēgumā tika izcīnīta sestā vieta.

Latvija U-20 Eiropas čempionātā ceturtdaļfinālā spēlēs trešo reizi pēc kārtas.

Šogad U-20 A divīzijas čempionāts ir paplašināts līdz 20 komandām, kā rezultātā Tallinā spēlē arī visas četras pagājušā gada čempionāta B divīzijas pusfinālistes - Čehija, Izraēla, Horvātija un Bulgārija.

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

saspēles vadītāji - Kaspars Vecvagars (Panevēžas "Lietkabelis", Lietuva) un Ingus Jakovičs (''Liepāja''/''Triobet''); aizsargi - Toms Leimanis, Edgars Štelmahers (abi - "Ventspils Augstskola") un Roberts Krūmiņš ("Liepāja"/"Triobet"); uzbrucēji - Ojārs Siliņš (Redžo di Emīlijas "Trenkwalder", Itālija), Jānis Bērziņš ("Valmiera"), Roberts Stumbris ("Jūrmala"/"Fēnikss") un Pēteris Rēķis ("Latvijas Universitāte"); centri Andrejs Gražulis, Iļja Gromovs (abi - "Ventspils Augstskola") un Elvis Saulītis ("Valmiera").

LETA/Foto: FIBA Europe (Castoria/Marci)