Timma "sausā" nospēlētajās četrās minūtēs NBA Vasaras līgas spēlē
Jānim Timmam pagaidām neizdodas sevi pierādīt NBA Vasaras līgā.
Basketbols
2013. gada 18. jūlijs, 09:11

Timma "sausā" nospēlētajās četrās minūtēs NBA Vasaras līgas spēlē

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Jānis Timma Lasvegasā notiekošās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgas ceturtajā spēlē trešdien Memfisas "Grizzlies" komandas rindās laukumā pavadīja vien četras minūtes, punktus negūstot.

Aizvadītajā spēlē "Grizzlies" komanda ar 90:83 (25:24, 23:23, 24:8, 18:28) pieveica Vašingtonas "Wizards" vienību. Memfisas klubam šī bija pirmā uzvara četrās aizvadītajās Vasaras līgas spēlēs.

Timma spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, laukumā uznākot vien pirmās ceturtdaļas beigās. Kopumā latviešu basketbolists uz laukuma pavadīja četras minūtes un sešas sekundes, netrāpot vienīgo izmesto divpunktu metienu. Tāpat Timmas kontā viena pieļauta kļūda.

Kopumā "Grizzlies" sastāvā maču aizvadīja desmit basketbolisti, bet Timmam no viņiem bija vismazākais spēles laiks, kā arī viņš bija viens no diviem spēlētājiem, kurš neguva punktus.

"Grizzlies" rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem bija aizsargs Tonijs Routens.

Kā ziņots, Vasaras līgas pirmajā spēlē "Grizzlies" ar 67:81 piekāpās Čikāgas "Bulls" vienībai, bet Timma guva piecus punktus. Savukārt otrajā mačā Memfisas klubs ar 58:69 zaudēja Klīvlendas "Cavaliers" komandai, bet latvieša kontā divi punkti. Nākamajā cīņā Timma pirmo reizi iesaistījās no rezervistu soliņa, bet kopumā spēlē latvietis guva trīs punktus, nepalīdzot "Grizzlies" izvairīties no zaudējuma pret Fīniksas "Suns" (88:100).

Vasaras līgas turpinājumā komandas no trešdienas līdz nākamās nedēļas pirmdienai izspēles turnīru, pirmo reizi vēsturē nosakot Vasaras līgas čempionus.

Nākamajā cīņā "Grizzlies" ceturtdien tiksies ar Šarlotes "Bobcats" komandu.

Kā ziņots, "Grizzlies" komanda Timmu šīgada NBA draftā izvēlējās ar 60.numuru. Viņš kļuva par vēsturē trešo latviešu spēlētāju, kurš izvēlēts NBA draftā.

Draftēšana otrajā kārtā negarantē līgumu ar "Grizzlies" komandu, tāpēc Timma savu lietderību cenšas pierādīt Vasaras līgā.

Pagājušajā sezonā Timma pārstāvēja Latvijas komandu "Ventspils", savukārt vēl sezonu pirms tam viņš spēlēja "Liepājas Lauvas" vienībā.

Timma ir iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā dalībai šīgada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

LETA/Foto: AFP/LETA